ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

5.12.16

Ανακοίνωση Τομέα Εθελοντισμού και Κοινωνικών Κινημάτων του ΠΑΣΟΚ για την διεθνή ημέρα εθελοντισμού

Με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ το 1985, η 5η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στα εκατομμύριο των εθελοντών που..
είναι ταγμένοι στην υπηρεσία του ανθρώπου.
Συχνά κάτω από αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες, οι εθελοντές,  με υψηλό αίσθημα καθήκοντος και αυταπάρνηση, πολλές φορές  με κίνδυνο της ζωής τους προσφέρουν ανεκτίμητο έργο στο κοινωνικό σύνολο.
Στόχος του ΟΗΕ είναι όχι μόνο να προβάλλεται το έργο των εθελοντών αλλά να παροτρύνονται και άλλοι άνθρωποι στον εθελοντισμό.
Στην Ελλάδα του σήμερα, δηλαδή στην Ελλάδα της φτωχοποίησης και κυρίως της κρίσης των ιδεών και των αξιών, ο εθελοντισμός αποτελεί αναγκαία δράση προκειμένου να επιβιώσει μια μεγάλη δυστυχώς μερίδα συμπολιτών μας.
Το ΠΑΣΟΚ εμπεριέχοντας στις βασικές αρχές του  την κοινωνική αλληλεγγύη, την αλληλοϋποστήριξη και τον αλτρουισμό, έχοντας στην οργανωτική του δομή ιδιαίτερο Τομέα Δράσης για τον Εθελοντισμό, προσπαθεί να αναδείξει την αξία της εθελοντικής προσφοράς και να στείλει ένα μήνυμα αφύπνισης με στόχο την κοινωνική συνοχή  η οποία διακυβεύεται από την διάρρηξη του κοινωνικού ιστού που δημιούργησε η κρίση.
Στα πλαίσια της κινητοποίησης και της ενεργότερης συμμετοχής του καθενός από εμάς ο Τομέας Εθελοντισμού του ΠΑΣΟΚ και η Νεολαία μας  ανέλαβε και εφέτος την πρωτοβουλία της συλλογής τροφίμων μακράς διάρκειας καθώς και παιδικών ειδών (ρούχα, παιχνίδια κλπ) στα γραφεία μας (Χ. Τρικούπη 50) προκειμένου να στηρίξουμε συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη.
Τέτοιες δράσεις  αποτελούν ωφέλιμο αντίδοτο στην εσωστρέφεια και την αποξένωση και μας φέρνουν πιο κοντά στην κοινωνία με τρόπο δημιουργικό και αποτελεσματικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου