ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

20.10.16

Το Ποτάμι παλεύει για αυτά που δεν παλεύει κανείς άλλος

Συνέντευξη του Σταύρου Θεοδωράκη στον Focus FM 103.6..«Η συγκάλυψη των αντιθέσεων, δε θα βοηθήσει τη χώρα να βγει από τα μνημόνια. Δεν μπορούμε να κρύβουμε συνεχώς τα προβλήματα κάτω από το χαλί επειδή τα κόμματα εξουσίας θέλουν να τα έχουν καλά με τους «πελάτες τους». Εμείς δεν θέλουμε να τα έχουμε καλά με όλους και είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουσθούμε. Να υπερασπιστούμε τους νέους που φεύγουν στο εξωτερικό, να υπερασπιστούμε τους επιχειρηματίες που δεν μπορούνε να τα βγάλουν πέρα με τη γραφειοκρατία και τους φόρους. Δεν θα τους πουλήσουμε όλους αυτούς για να πάμε σε μια πολιτική σούπας». Αυτά μεταξύ άλλων δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στον Focus FM 103.6 και τον Δημήτρη Βενιέρη, ενώ πρόσθεσε και ότι οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου δεν στέκονται αυτή τη στιγμή στο ύψος των ευθυνών τους και δεν ασχολούνται με τα πραγματικά προβλήματα του τόπου.

Αναφερόμενος στο μείζον ζήτημα που έχει προκύψει με τις τηλεοπτικές άδειες ο Σταύρος Θεοδωράκης επανέλαβε ότι πρέπει να περιμένουμε την απόφαση του ΣτΕ και ζήτησε από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ να μην κάνουν πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης το ΣτΕ «Ας αφήσουμε τους δικαστές να αποφασίσουν αυτό που πιστεύουν. Και μην ξαφνιαζόμαστε. Το ΣτΕ έχει ανατρέψει τα τελευταία χρόνια πολλές κυβερνητικές αποφάσεις. Αν το κάνει για άλλη μια φορά δεν θα είναι κάτι πρωτότυπο καθώς έχει μακρά ιστορία ανεξαρτησίας και προάσπισης του Συντάγματος».
Παράλληλα ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε εκτενώς στη σημερινή κατάσταση του χώρου της τηλεόρασης μετά τις άστοχες ενέργειες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ λέγοντας: «Η κυβέρνηση θεώρησε ότι μπορεί να φτιάξει ένα τηλεοπτικό σκηνικό στα μέτρα της, με τέσσερις εκβιαζόμενους καναλάρχες, με περιορισμό της πολυφωνίας και με όρους πρωτοφανείς για μια δυτική δημοκρατία. Φυσικά υπήρχε πρόβλημα διαπλοκής αλλά αντί να θεραπεύσει αυτό το πρόβλημα, αντί να κόψει τα πλοκάμια που υπάρχουν μεταξύ πολιτικής, τραπεζών και media, η κυβέρνηση προσπάθησε να φτιάξει ένα τηλεοπτικό σκηνικό στα μέτρα της. Η απόφαση για τέσσερις άδειες είναι παράλογη απ΄ όπου και αν το δεις. Η σκέψη του κ. Παππά, του κ. Σκουρλέτη, της παρέας του Μαξίμου ήταν πολύ απλή: να ελέγξουμε το τηλεοπτικό σκηνικό με δικούς μας καναλάρχες, με ανθρώπους υπάκουους, ώστε να έχουμε ένα δικό μας τηλεοπτικό καθεστώς που θα μας υποστηρίζει από το πρωί μέχρι το βράδυ».
Απαντώντας στις χθεσινές δηλώσεις του κ. Παππά στη Βουλή ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε ότι με την πρόταση του Ποταμιού για οχτώ άδειες και ένα ποσοστό του ετήσιου τζίρου στα δημόσια ταμεία, θα είχαν εξασφαλιστεί περισσότερα χρήματα και θα υπήρχε ένα καθαρό τηλεοπτικό περιβάλλον. «Ο κ. Παππάς θα πρέπει να απολογηθεί εάν ο νόμος δεν ισχύσει καθώς θα ακολουθήσει το χάος. Κάποια κανάλια έχουν ετοιμαστεί να εκπέμψουν και δε θα εκπέμψουν, και κάποια άλλα που εκπέμπουν θα έχουν μια αίσθηση προσωρινότητας. Έχει διαλύσει την ενημέρωση. Τα κανάλια κάνουν αντιπολίτευση στην κυβέρνηση σε αυτό το θέμα που τους ενδιαφέρει και όλα τα άλλα σοβαρά θέματα που ενδιαφέρουν όλο τον κόσμο, περνάνε στα ψιλά» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ερωτώμενος για τη διαγραφή του Ιάσονα Φωτήλα αλλά και του Χάρη Θεοχάρη ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε ότι σημασία δεν έχει ποιοι φεύγουν, αλλά τι ζητούσαν και τι κάνουν μετά. «Κάποιοι επέμεναν να κάνουμε άλλες επιλογές. Να πάμε με την ΝΔ, ή να πάμε με το ΠΑΣΟΚ ή ακόμη και με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ε δεν θα πάμε με κανένα. Ώρα τους καλή».
Στο ερώτημα αν είναι λογικό δύο βουλευτές που εκλέχθηκαν με το Ποτάμι να είναι τώρα «εκτός», ο επικεφαλής του Ποταμιού απάντησε: «Με αυτοοργάνωση δημιουργηθήκαμε. Δεν έβαλα τους κολλητούς μου υποψήφιους. Προφανώς, υπάρχει και αστοχία υλικού. Αλλά Ποτάμι δεν είναι μόνο οι βουλευτές. Είναι και τα εκατοντάδες στελέχη σε όλη τη χώρα. Όλοι αυτοί που δεν είναι επαγγελματικά στελέχη, δεν πληρώνονται δηλαδή αλλά δίνουν μάχη, παλεύουν... σταθεροί στις αρχές μας. Πιστοί σε αυτό που είχαμε υποσχεθεί στον κόσμο. Ένα κίνημα αλλαγής, το οποίο δε θα κάνει ό,τι έκανε το παλιό σύστημα, αλλά θα ανατρέψει το παλιό σύστημα. Αυτή ήταν και είναι η ιδεολογία μας».
Απαντώντας σε ερώτημα για το αν το Ποτάμι θα μπορούσε να συμπράξει με τη ΝΔ, σε ένα ευρωπαϊκό μέτωπο, ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε: «Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες. Αν είχαμε ενταχθεί στην ΝΔ, όπως κάποιοι μας ζητάνε, ποιος θα υπερασπιζόταν το χωρισμό κράτους εκκλησίας, το σύμφωνο συμβίωσης, την αξιολόγηση και την απομάκρυνση από το Δημόσιο των κομματικών εγκάθετων; Ποιος θα τα έβαζε με το κομματικό κράτος; Τα κόμματα που το δημιούργησαν; Το Ποτάμι υπερασπίζεται πράγματα που δεν τα υπερασπίζεται κανείς άλλος στην χώρα. Αν απορροφηθούμε σε κάποιο παλιό κόμμα θα είναι κακό για την χώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου