ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

21.9.16

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού στη σύνοδο του ΟΗΕ & τις εξελίξεις σχετικά με το προσφυγικό - μεταναστευτικό

Ο πρωθυπουργός όχι μόνο δεν βρήκε να πει μια κουβέντα για τις πραγματικές αιτίες και τους υπευθύνους των πολέμων και της προσφυγιάς στην περιοχή μας, αλλά, επιπλέον δικαιολόγησε την παραβίαση των δικαιωμάτων..

των προσφύγων και της Συνθήκης της Γενεύης, υιοθετώντας τα επιχειρήματα των ιμπεριαλιστικών επιτελείων για «διατήρηση της κοινωνικής συνοχής» και της «ασφάλειας των πολιτών». Όμως, η προσφυγιά δεν είναι φυσικό φαινόμενο, έχει αιτία τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, τους ανταγωνισμούς των ισχυρών, τη φτώχεια που προκαλεί η καπιταλιστική εκμετάλλευση.
Επίσης, έπλεξε το εγκώμιο της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας, που η κυβέρνησή του ψήφισε και εφαρμόζει και που εξαιτίας αυτής της συμφωνίας, 60.000 άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα, την ίδια στιγμή που η κυβέρνησή του αρνείται τη μεταφορά από τα νησιά των διπλά εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών, που ζουν σε άθλιες συνθήκες, γεγονός που πυροδοτεί απελπισμένες αντιδράσεις, όπως αυτές στη Μόρια της Λέσβου, στη Χίο. Τις αρνητικές συνέπειες στη ζωή των κατοίκων των νησιών από αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, εκμεταλλεύονται οι ναζιστές χρυσαυγίτες και άλλοι ακροδεξιοί τραμπούκοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου