ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

21.9.16

Μόνο εμείς στηρίξαμε με συνέπεια την επένδυση του Ελληνικού

Ομιλία Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου Εισηγητή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη Βουλή κατά τη συζήτηση της κύρωσης της σύμβασης για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού..
Βασικά σημεία της ομιλίας του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, Βουλευτή Αρκαδίας και επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) στη Βουλή ως ειδικού αγορητή κατά τη συζήτηση επί της κύρωσης της συμβάσεως για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού:
• Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο, έναν εθνικό στόχο για τη χώρα, στα όρια των Ολυμπιακών Αγώνων: οι Ολυμπιακοί αγώνες κόστισαν 9,1 δις ευρώ στο ελληνικό δημόσιο, ενώ η επένδυση στο Ελληνικό ανέρχεται στα 8,1 δις.
• Η σημερινή ημέρα, εκτός από την αρχή αυτής της μεγάλης επένδυσης, σηματοδοτεί και το τέλος της παραγωγής σανού από τα βοσκοτόπια του κ.Καλογρίτσα, αλλά και το τέλος των ψεμάτων που ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε επί 5-6 χρόνια στους πολίτες για την επένδυση. Με τον τρόπο που η «πρώτη φορά Αριστερά» διαχειρίστηκε την κυβερνητική της θητεία, έδωσε όλα τα απαραίτητα επιχειρήματα στην ΝΔ και στον κ.Γεωργιάδη. Η «αριστερά» της συνωμοσιολογίας, του μηδενισμού, και όχι πια «των οραμάτων», έκανε τους προοδευτικούς πολίτες να ντρέπονται γιατί τους εξαπατήσατε, και καταντήσατε οι καλύτεροι «πελάτες» της ΝΔ και του κ.Γεωργιάδη!
• Η συζήτηση για Μητροπολιτικό Πάρκο και ήπια οικιστική ανάπτυξη στο Ελληνικό ξεκίνησε από την υπογραφή της σύμβασης για το αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος». Το 2011 η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προκήρυξε τον διεθνή διαγωνισμό, και τότε ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε για «ξεπούλημα». Δεν ψηφίσατε τους νόμους του 2012 και του 2014. Σήμερα όμως ψηφίζετε και υπογράφετε φαρδιά-πλατιά τη σύμβαση.
• Ο κ.Σπίρτζης και η κα Φωτίου έλεγαν πως η πραγματική αξία του Ελληνικού ανερχόταν στα 3 δις ευρώ. Μάλιστα με αυτό τον ισχυρισμό, ο κ.Σπίρτζης πήγε στον Εισαγγελέα και κατέθεσε φάκελο ότι το δημόσιο έχανε 2 δις ευρώ με τη σύμβαση για το Ελληνικό. Τελικά ο κ.Σπίρτζης και ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπατούσαν τον κόσμο για δύο χρόνια ή διαπράττουν σήμερα παράβαση καθήκοντος; Θα τον καλέσει ο Εισαγγελέας να εξακριβώσει την αλήθεια;
• Η Δημοκρατική Συμπαράταξη στήριξε την επένδυση με συνέπεια: επί δύο χρόνια, κατέθετα επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή κάθε εβδομάδα. Ο κ.Τσακαλώτος ήρθε μόνο μία φορά να απαντήσει. Στηρίξαμε το Ελληνικό από το 2011, γιατί για εμάς δεν αποτελεί απλώς πώληση σε επενδυτή, ούτε και μέρος μίας εμμονής με τις ιδιωτικοποιήσεις, αλλά ένα τεράστιο έργο που φέρνει 70.000 νέες θέσεις εργασίας, εκατομμύρια νέους τουρίστες, και ένα βήμα πιο κοντά την «Αθηναϊκή Ριβιέρα» από το Πέραμα ως το Σούνιο, αλλάζοντας τα δεδομένα του τουρισμού στην Ευρώπη. Γιατί αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία για χιλιάδες νέους επιστήμονες και επιχειρηματίες να συμμετάσχουν σε μία επένδυση που όμοιά της δεν υπάρχει σε ολόκληρη την Ευρώπη. Στηρίζουμε το Ελληνικό, έχουμε όμως το νου μας και στην προστασία και άλλων θέσεων εργασίας, όπως των 32.000 μικρών καταστημάτων πώλησης καπνικών προϊόντων που πήγατε να καταργήσετε με μία τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ πριν από μία εβδομάδα, την οποία αναγκαστήκατε να πάρετε πίσω με τις αντιδράσεις μας.
• Δύο χρόνια τώρα, εξαιτίας των δικών σας σφαλμάτων και της αδράνειάς σας, χάσαμε ποιοτικό τουρισμό που στράφηκε στην Ισπανία.
• Από «κατήγοροι», που προπηλακίζατε, υβρίζατε, κουνούσατε το δάχτυλο σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις και όλες τις Κυβερνήσεις, γίνατε αυτές τις ημέρες κατηγορούμενοι σε όλες τις εκφάνσεις της δημόσιας ζωής. Εξηγήστε πώς καταφέρατε σ’ένα χρόνο να δώσετε 100 εκ.ευρώ δάνεια στον αγαπημένο σας κόκκινο επιχειρηματία! Να εξηγήσει τι πραγματικά συμβαίνει στην Τράπεζα Αττικής ο επί τριακονταετία οικονομικός της σύμβουλος κ.Δραγασάκης! Να εξηγήσετε πώς καταφέρατε σε ένα χρόνο να δημιουργήσετε τόση διαπλοκή όση είχε προκύψει σε τριάντα! Είστε κατηγορούμενοι για ό,τι συμβαίνει τον τελευταίο χρόνο, ακόμη και αν κάνετε πως ξεχνάτε σήμερα, ως Υπουργοί, αυτά που λέγατε ως Βουλευτές της αντιπολίτευσης. Ακόμη και αν δακρύζετε με την «εσωτερική σας σύγκρουση» για όσα λέγατε πριν και όσα ψηφίζετε μετά. Άλλωστε, για εσάς, πάνω απ’όλα και πάνω απ’όλους είναι η εξουσία και η καρέκλα στην οποία κάθεστε – για τελευταία φορά. Γι’αυτό και θα κάνετε ό,τι μπορείτε, θα ψηφίσετε ό,τι χρειαστεί, για να την κρατήσετε όσο γίνεται περισσότερο.
• Η Δημοκρατική Συμπαράταξη στηρίζει την επένδυση. Κανένα στέλεχός μας δεν έβαλε ποτέ εμπόδια, σε αντίθεση με τα άλλα κόμματα, ακόμη και με τη ΝΔ στην οποία βρέθηκαν στελέχη να αντιτάσσονται στην επένδυση. Απευθυνόμαστε στους προοδευτικούς πολίτες, στους σοσιαλδημοκράτες που εξαπατήσατε: είναι ώρα όλοι μαζί, να δημιουργήσουμε την Ελλάδα του 2030, με ανταγωνιστική οικονομία που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα στηρίξει ένα στιβαρό κοινωνικό κράτος.
• Θα σας ελέγχουμε κάθε μέρα. Να μη χαθεί ούτε λεπτό πλέον. Θα είμαστε μαζί με τους κοινωνικά αδύναμους, με τις τοπικές κοινωνίες, με τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες, ώστε η επένδυση να πάει μπροστά και οι πολίτες να αποκομίσουν τα οφέλη της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου