ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

23.8.16

Σημεία συνέντευξης του Γραμματέα της Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ στον ρ/σ Real Fm

Για την παρουσία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και για το αν θα έχει να πει κάτι μπροστά στη λαίλαπα φόρων που έρχεται.
Λαίλαπα φόρων και μέτρων δεν υφίσταται. Ότι μέτρα ήταν να παρθούν έχουν ολοκληρωθεί. ..
Για τον ΕΝΦΙΑ με βάση τα στοιχεία της κυβέρνησης δεν υπάρχει καμία αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο. Υπάρχει μια μικρή αύξηση σε αυτούς που έχουν μεγάλα περιουσιακά στοιχεία και ήταν δική μας επιλογή με βάση τη δυσκολία που υπάρχει, τα βάρη να πάνε σ’ αυτούς που έχουν τη δυνατότητα.
Στην ΔΕΘ, όπως πέρυσι έτσι και φέτος, ο Πρωθυπουργός της χώρας θα πει με ειλικρίνεια όλα αυτά που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, την προσπάθεια που κάνουμε, τις δυνατότητες ανάπτυξης που υπάρχουν και θ’ αναφερθεί και σε θέματα που έχουν να κάνουν με το κοινωνικό πρόσημο μέσα από το παράλληλο πρόγραμμα.
Για το προηγούμενο «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης»
Δεν έχουμε κάνει πίσω από την αντίληψη μας για το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης αλλά ήταν σε μια άλλη περίοδο. Από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης υπάρχουν πολλά στοιχεία τα οποία γίνονται πράξη από την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ. Ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, αναπτυξιακός νόμος, δημόσια διοίκηση, πολιτικό σύστημα, μέτρα για την προστασία των κοινωνικά αδύναμων.
Για τον ΕΝΦΙΑ
Στη δική μας λογική μας είναι η συνολική αλλαγή του τρόπου υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ με το περιουσιολόγιο και τη συνολική περιουσιακή κατάσταση του κάθε πολίτη. Θα είναι και κοινωνικά δίκαιο και θα ανταποκρίνεται στα πραγματικά εισοδήματα των πολιτών. Αυτό θα είναι στη λογική του προγράμματος της Θεσσαλονίκης.
Για τις 100 δόσεις.
Τα έσοδα έχουν πάει πολύ καλύτερα και είναι αυξημένα. Γίνεται μια τεράστια προσπάθεια στο θεσμικό πλαίσιο των αλλαγών των οποίων πρέπει να υπάρξουν. Πρέπει να  θωρακιστεί το θεσμικό πλαίσιο και αυτό γίνεται  μέσα από τον νόμο που ψηφίστηκε και αφορά το θέμα της φοροδιαφυγής, την πάταξη του λαθρεμπόριου πετρελαίου.
Για πιθανή μείωση φόρων
Νομίζω ότι με το πλεόνασμα που πρέπει να θεωρείται δεδομένο με βάση τα στοιχεία που έχουμε θα υπάρξει ανακούφιση για τα στρώματα που έχουν πληγεί τα προηγούμενα χρόνια.
Για το αν το πλεόνασμα δημιουργείται από την ασφυξία στην αγορά.
Δεν είναι έτσι. Μέσα από την δόση η οποία δόθηκε δίνονται σίγα – σιγά τα ποσά για την αποπληρωμή των οφειλών του δημοσίου προς τους ιδιώτες. Αυτό ως στοιχείο δίνει και ρευστότητα στην αγορά και την δυνατότητα να κινηθεί με καλύτερο τρόπο.
Για το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ
Έχουμε περάσει σε μια φάση ωριμότητας και ταυτόχρονα όλοι έχουμε συνειδητοποιήσει ότι ακολουθούμε μια πολιτική η οποία ήταν επιλογή συνειδητή.    Η επιλογή αυτή έγινε με γνώμονα την κοινωνία και με το ότι δεν έπρεπε να την εγκαταλείψουμε. Προς το Συνέδριο οδηγούμαστε με συντεταγμένο τρόπο. Προφανώς θα υπάρχουν και διαφορετικές προσεγγίσεις στα διάφορα ζητήματα. Θα απαντήσουμε για τη σημερινή συγκυρία  στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Η προσπάθεια μας δεν είναι μόνο για τη χώρα βλέπουμε μπροστά μας και την Ευρώπη. Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα από το Συνέδριο του θα βγει ισχυρός  έχοντας απαντήσει στα βασικά ερωτήματα, και έχοντας διαμορφώσει το πολιτικό σχέδιο για τα επόμενα χρόνια που θα τον κάνει πιο αποτελεσματικό και σε άμεση γείωση με την κοινωνία.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου