ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

20.8.16

Σχόλιο ΚΚΕ για την παρουσίαση των στοιχείων του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ»

article thumbnailΗ εργασιακή ζούγκλα της μερικής απασχόλησης, της ανεργίας, της απλήρωτης και ανασφάλιστης δουλειάς, είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών που υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις, με στόχο να κάνουν πάμφθηνη την εργατική..
δύναμη για να ανακάμψουν τα κέρδη του κεφαλαίου. Οι πολιτικές της «ευελιξίας» και της «κινητικότητας», που εφαρμόζονται σε όλες τις χώρες της ΕΕ, επιταχύνθηκαν με την καπιταλιστική οικονομική κρίση.
Είναι τουλάχιστον προκλητικοί οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης ότι αυξήθηκαν οι προσλήψεις, καθώς τα ίδια τα στοιχεία δείχνουν ότι αυτές πραγματοποιούνται με χειρότερες εργασιακές συνθήκες και μειωμένους μισθούς. Στην ουσία ομολογούν ότι η όποια ανάκαμψη θα στηριχθεί στα ερείπια των εργατικών δικαιωμάτων, για τα οποία ετοιμάζεται νέο χτύπημα με τον επόμενο γύρο αξιολόγησης.
Απέναντι σ' αυτήν την πραγματικότητα οι εργαζόμενοι χρειάζεται να αντιτάξουν τη μαζική, οργανωμένη πάλη τους, διεκδικώντας δουλειά με δικαιώματα, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, κατάργηση του αντεργατικού πλαισίου των τελευταίων χρόνων, κάλυψη των απωλειών σε εισόδημα και κοινωνικές παροχές.
Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια, την ανεργία, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου