ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

31.8.15

Σταύρος Θεοδωράκης: Δεν συναινούμε σε λύσεις που δεν εκφράζουν την πλειοψηφία του ελληνικού λαού

«Δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στο παρελθόν, στον ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ» ανέφερε. ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και στον δημοσιογράφο Στέφανο Διαμαντόπουλο. Ο επικεφαλής του Ποταμιού επεσήμανε ότι η χώρα έχει ανάγκη από μια ισχυρή κυβέρνηση συνεργασίας που θα εκφράζει τουλάχιστον το 51% του εκλογικού σώματος και ξεκαθάρισε ότι το Ποτάμι δεν συναινεί σε λύσεις που δεν εκφράζουν την πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Εξαπέλυσε παράλληλα δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον απερχόμενο Πρωθυπουργό, τονίζοντας ότι μετά από επτά μήνες διακυβέρνησης μπορούμε να εξετάσουμε ποιος είναι το παιδί του συστήματος και ποιος έμεινε στα λόγια. «Ο κ. Τσίπρας» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης «έκανε όλα τα λάθη του παρελθόντος και μερικά δικά του». «Πιστεύει κανείς ότι άλλαξαν οι όροι για το δημόσιο επί ΣΥΡΙΖΑ;» αναρωτήθηκε και πρόσθεσε ότι «καθημερινά έχουμε πράξεις διορισμού ημετέρων. Είναι η συνέχεια του παλιού συστήματος». Κατηγόρησε ακόμη την κυβέρνηση Τσίπρα ότι βοήθησε τους στυλοβάτες του παλιού συστήματος κι ακόμη ότι «τίποτα απ’ αυτά που έλεγε περί σύγκρουσης με τη διαπλοκή δεν έγινε πράξη».
Από τα πυρά του Σταύρου Θεοδωράκη δεν ξέφυγε ούτε η ΝΔ, για την οποία σημείωσε πως «ευθύνεται για την κατάσταση της χώρας. Η ΝΔ είναι αυτή που έδινε υποσχέσεις στον κόσμο, δεν εφάρμοσε τίποτα και μετά δεν έκανε τις μεταρρυθμίσεις που έπρεπε». «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν την ίδια λογική. Τη λογική του πελατειακού κράτους», συμπλήρωσε.
Τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης του Σταύρου Θεοδωράκη είναι:
– Ο κ. Τσίπρας έχει επτά μήνες πίσω του. Μπορούμε επομένως να εξετάσουμε ποιος είναι παιδί του συστήματος και ποιος έμεινε στα λόγια. Ο κ. Τσίπρας έκανε όλα τα λάθη του παρελθόντος και μερικά δικά του. Πιστεύει κανείς ότι άλλαξαν οι όροι για το δημόσιο επί ΣΥΡΙΖΑ; Καθημερινά έχουμε πράξεις διορισμού ημετέρων. Είναι η συνέχεια του παλιού συστήματος.
– Ο καθένας μπορεί να υπόσχεται ο,τιδήποτε. Και ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ τα έχει υποσχεθεί όλα. Ρωτώ: αυτούς τους επτά μήνες υπήρξε μια σύγκρουση ολοκληρωμένη με το παλιό σύστημα; Με το πελατειακό κομματικό κράτος; Το πρώτο που έκαναν ήταν να βάλουν ανθρώπους αγνώστων στοιχείων να διοικούν οργανισμούς και να δίνουν αυξήσεις στους εαυτούς τους. Στην Παιδεία, είχαν επίσης τη λογική να διορίσουν τα δικά τους παιδιά. Το είπε ο Αλ. Τσίπρας και στη Βουλή. Αυτά όλα αποδεικνύονται στην πράξη.
– Υπήρξε καμιά ώθηση της αληθινής ιδιωτικής οικονομίας; Το θέμα είναι να παραμερίσουμε τα παλιά βαρίδια, αλλά να δώσουμε και μια ώθηση στους ανθρώπους που θέλουν να επενδύσουν. Και ξέρετε τι έκαναν; Είπαν θα είμαστε ελαστικοί μ’ αυτούς που χρωστούν. Χωρίς κανένα όριο όμως; Εμείς τους είπαμε στη Βουλή ότι οι πολλοί πλούσιοι που χρωστούν δεν θα πρέπει να συμπεριληφθούν στις διατάξεις ελάφρυνσης. Εκείνοι όμως τους συμπεριέλαβαν. Αυτό είναι αριστερό; Στην πράξη βοήθησαν αρκετά αυτούς οι οποίοι είναι οι στυλοβάτες του παλιού συστήματος.
– Είναι πολύ εύκολο να λες κουβέντες χωρίς να αποδεικνύεις τίποτα. Τα έχει πει κι ο Γκέμπελς αυτά. Στην πρώτη μου ομιλία στη Βουλή είπα να γίνει νόμος για να ξεκαθαρίσει το τοπίο στην τηλεοπτική αγορά. Όμως βλέπετε ότι παραδοσιακά μιντιακά συγκροτήματα παρουσιάζουν τον Αλ. Τσίπρα σαν τον μέγα Αλέξανδρο που θα σώσει τη χώρα. Τίποτα απ’ αυτά που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ περί σύγκρουσης με τη διαπλοκή δεν έγινε. Εμείς προτείναμε συγκεκριμένα πράγματα. Η διαπλοκή υπάρχει, αλλά τη χρησιμοποιούν τα κόμματα εξουσίας υπέρ τους και εναντίον των αντιπάλων τους. Διαπλοκή έχουν τα μεγάλα κόμματα που υπόσχονται και που λένε «βοήθα με κι εγώ εδώ θα είμαι». Πιστεύει κανείς ότι οι άνθρωποι της διαπλοκής επενδύουν στο 6%, 7% ή 8% του Ποταμιού και όχι στο 25% του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΝΔ; Αυτά είναι αστεία πράγματα.
– Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στο παρελθόν. Να μην επιστρέψουμε ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ ούτε στο κράτος της ΝΔ. Γιατί η ΝΔ έχει ουρά. Ευθύνεται για την κατάσταση της χώρας. Η ΝΔ είναι αυτή που έδινε υποσχέσεις στον κόσμο, δεν εφάρμοσε τίποτα και μετά δεν έκανε τις μεταρρυθμίσεις που έπρεπε. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν την ίδια λογική. Τη λογική του πελατειακού κράτους.
– Εμείς λέμε κάτι ξεκάθαρο: ότι θα πρέπει να συνέλθουμε και να μιλήσουμε για κυβερνήσεις συνεργασίας που θα έχουν σχέδιο. Υπάρχουν οι υγιείς δυνάμεις και στον ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ. Οι συνεργασίες -όπως και στο εξωτερικό- πρέπει να γίνονται με βάση προγραμματικές θέσεις. Υπάρχει λοιπόν το μνημόνιο, αλλά υπάρχουν κι άλλα πράγματα που πρέπει να γίνουν. Όπως η μεταρρύθμιση στην Παιδεία και την Υγεία. Πράγματα που δεν προβλέπει το μνημόνιο.
– Έφεραν ένα μνημόνιο με δυσάρεστες πλευρές, δεν έχει όμως περιθώριο η χώρα να μην το εφαρμόσει, διορθώνοντας κάποια πράγματα. Είπαμε από την πρώτη στιγμή ότι πρέπει να διορθώσουμε κάποια πράγματα. Να βάλουμε κάτω αυτά που πρέπει να κάνουμε και να συμφωνήσουμε και στον χρόνο και στον τρόπο.
– Δεν μπορεί το 35% ή το 38% να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο. Χρειάζεται μεγαλύτερη συσπείρωση δυνάμεων. Τουλάχιστον το 51% του κόσμου πρέπει να εκφράζεται από μια κυβέρνηση. Κι αυτό το Ποτάμι το είπε από την πρώτη στιγμή. Εμείς δεν συναινούμε σε λύσεις που δεν εκφράζουν την πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου