ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

26.2.15

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ: ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΥΡΤΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΜΜΕ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Γ. Κύρτσος παρουσίασε στην Επιτροπή Προϋπολογισμών του ΕΚ την έκθεσή του για παρέμβαση υπέρ 928 πρώην εργαζομένων σε  ..

ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ της Αττικής, με βάση την πρόταση που υπέβαλε προ μηνών η Ελληνική κυβέρνηση και ενέκρινε ήδη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Ο εισηγητής εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Γ. Κύρτσος υποστήριξε ότι πρέπει να καταβληθούν 5.046.000 ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (ΕΤΠΠ) γιατί τα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ επλήγησαν από την οικονομική ύφεση και την πτώση της διαφήμισης κατά τη διάρκεια της τελευταίας πενταετίας. Όπως υπογράμμισε στη συνέχεια ο εισηγητής του ΕΚ, τα διαφημιστικά έσοδα των ΜΜΕ κινούνται στο 30% του επιπέδου του 2007, τελευταίου χρόνου στη διάρκεια του οποίου σημειώθηκε δυναμική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.
Οι 928 πρώην εργαζόμενοι προέρχονται από 16 ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ με τους περισσότερους από αυτούς να έχουν εργαστεί στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER. Το ποσό που θα διατεθεί από το ΕΤΠΠ θα καλύπτει το 60% της συνολικής δαπάνης για την οικονομική υποστήριξη και την επαγγελματική επανένταξη των ενδιαφερομένων, με το υπόλοιπο 40% να καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Δεν εκφράστηκαν αντιρρήσεις στην εισήγηση του κ. Κύρτσου από τα άλλα μέλη της Επιτροπής Προϋπολογισμών, γεγονός που ετοιμάζει την έγκρισή της στην προσεχή συνεδρίαση της ίδιας Επιτροπής της 16ης Μαρτίου 2015.
Εισήγηση για την υποστήριξη 705 πρώην εργαζομένων σε εκδοτικές επιχειρήσεις της Αττικής έκανε αντίστοιχα, ο ευρωβουλευτής  και αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ κ. Λ. Χριστοφόρου, με στόχο να δεσμευθούν άλλα 3 746 700 ευρώ  από το Ευρωπαϊκό  Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (ΕΤΠΠ). Δεν εκφράστηκαν αντιρρήσεις και στην εισήγηση του κ. Χριστοφόρου, και έτσι 1633 πρώην εργαζόμενοι σε ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ της Αττικής και εκδοτικές επιχειρήσεις, θα ενισχυθούν οικονομικά, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου