ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

22.1.15

Ομιλία του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη

Το όραμα του Καραμανλή δεν θα το διακόψει κανένας. Η Ελλάδα θα μείνει πάντα δυνατά δεμένη με την Ευρώπη.
 Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στην Θεσσαλονίκη για αυτή την κοσμοπλημμύρα της, για τους Αγώνες της, για την παράταξή μας. Και ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς για την απαράμιλλη, την καταπληκτική ΟΝΝΕΔ, που την ευχαριστώ τόσο πολύ γι’ αυτή την υποδοχή. ..


 Ξέρετε ότι έχω τη Θεσσαλονίκη στην καρδιά μου. Ξέρετε ότι έχω τη Μακεδονία στην ψυχή μου. Η Μακεδονία είναι το προαιώνιο προπύργιο της Ελλάδας. Εδώ, λοιπόν, από τη γη της Βεργίνας, από τη γη της Αμφίπολης, μιλάει το παρελθόν της Μακεδονίας, μιλάει η φωνή της Ιστορίας, που είναι και φωνή της συνείδησής μας. Αλλά Μακεδονία δεν είναι μόνο ένα λαμπρό χθες. Είναι και το μέλλον της χώρας, είναι η εξωστρέφεια της οικονομίας μας. Μακεδονία είναι το χθες, το σήμερα και το αύριο της Ελλάδας. Εδώ στεριώνει. Κι από εδώ θα μεγαλουργήσει με τη δικιά σας τη βοήθεια και πάνω απ’ όλα με τη βοήθεια των νέων των παιδιών, της νεολαίας μας.
 Και αυτά που λέω δεν τα διαπραγματεύομαι, δεν τα παζαρεύω, τα έχω αποδείξει… Κι εδώ παίρνω δύναμη από σας, για να στείλουμε μαζί ένα μήνυμα σε όλη την Ελλάδα, ότι την Κυριακή θα νικήσει η Νέα Δημοκρατία και η Ελλάδα, θα νικήσει.
 Πράγματι, είναι αποφασιστικής σημασίας, πέρα και πάνω από κομματικές παρατάξεις, αυτές οι εκλογές. Δεν είναι απλά μόνο για τη διακυβέρνηση της χώρας, είναι οι πιο κρίσιμες εκλογές των τελευταίων δεκαετιών. Αφορούν, όχι τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Αφορούν το μέλλον του τόπου. Το αν η Ελλάδα θα έχει μέλλον μέσα στην Ευρώπη ή θα απομονωθεί από φίλους και συμμάχους. Αφορούν το αν η Ελλάδα θα γίνει φυσιολογική χώρα, θα σταθεί όρθια, θα αναπτυχθεί ή θα ξαναβυθιστεί στα μνημόνια, στα ελλείμματα, στην ύφεση!
 Αναλογιστείτε μόνο τις τελευταίες μέρες, πόσες φορές αναγκάστηκαν να πάρουν εκείνοι πίσω αυτά που λέει το πρόγραμμά τους. Αναλογιστείτε πόσες φορές αυτοδιαψεύστηκαν ή αναγκάστηκαν να μαζέψουν τις ασυναρτησίες που λέγανε δεξιά και αριστερά. Κάτι, όμως, που δυστυχώς έχει κάνει και κάνει πολύ κακό στην οικονομία μας! Τι είπαν στη διάρκεια αυτής της κρίσιμης, γρήγορης, προεκλογικής περιόδου.
 Θα τυπώσουν, λέει, χρήμα και έτσι θα βρουν 100 δισεκατομμύρια. Θα κρατικοποιήσουν, λέει, τις τράπεζες, ακόμα και αν αυτό απαγορεύεται από την Ευρώπη. Θα εκδώσουν έντοκα γραμμάτια με υποχρεωτικό δανεισμό από το μικροκαταθέτη στις τράπεζες. Θα βάλλουν φόρο σε κάθε τραπεζική συναλλαγή. Θα βάλουν ανώτατο συντελεστή φορολόγησης –αν είναι δυνατόν- το 60%. Θα φορολογήσουν τα σπίτια της μεσαίας τάξης, με φόρο, που υπολόγισαν οι ίδιοι οι οργανωμένοι στους ιδιοκτήτες ακινήτων, που θα είναι πάνω από τέσσερις φορές ο σημερινός.
 Θα κρατικοποιήσουν τις αερογραμμές, την ακτοπλοΐα, χωρίς ποτέ βέβαια να λένε από πού θα τα βρουν. Θα ακυρώσουν όλες τις μεγάλες επενδύσεις της χώρας, όπως αυτήν της COSCO που έχει κάνει ήδη τον Πειραιά να είναι ένα από τα πρώτα λιμάνια της Ευρώπης. Θα καταργήσουν το ΑΣΕΠ για κάθε πρόσληψη στο δημόσιο, την ώρα που λένε ότι θα τους πάρουν όλους πίσω, ακόμα και τους επίορκους, ακόμα και αυτούς που μπήκαν με πλαστά πτυχία ή πιστοποιητικά. Θα βάλουν, λέει, φόρους στο Χρηματιστήριο. Και ακούστε, αν είναι δυνατόν, Θα εγκαταστήσουν την ΕΥΠ, το ΣΔΟΕ και κάθε Ανεξάρτητη Αρχή στο γραφείο ενός πρωθυπουργού, που θα είναι πρωθυπουργός τύπου βόρειας Κορέας.
 Και όλα αυτά τι σας θυμίζουν; Καθεστώτα που οι ίδιοι οι λαοί τους προσπαθούν να ξεχάσουν. Υπέρογκοι φόροι και  κρατικοποιήσεις. Το βασικό που τους ενδιαφέρει, είναι όλα να γίνουν κρατικά, μακριά από τον ιδιώτη. Για να βολευτεί ο κομματικός τους στρατός. Γι αυτό καταργούν ακόμα και τον ΑΣΕΠ. Αυτά που έπνιξαν την Ελλάδα τριάντα χρόνια τώρα, θέλουν να τα ξαναφέρουν πίσω.
 Ακούστε, σε καμία χώρα δεν γίνονται πλέον κρατικοποιήσεις. Παντού γίνονται ιδιωτικοποιήσεις. Εκτός από τη Βενεζουέλα και τη Βόρειο Κορέα.
 Η νίκη αρχίζει με την ψυχή της νεολαίας που σήμερα στη Θεσσαλονίκη δίνει το μήνυμα για όλη την Ελλάδα.
 Θέλουν ακόμα, λέει, να αφοπλίσουν την αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα. Να διώξουν τη Frontex από τα θαλάσσια σύνορα που φυλάει. Κι αυτά τα λέει επίσημα το πρόγραμμά τους! Να καταργήσουν τις φυλακές υψίστης ασφαλείας. Δικά τους στελέχη δεν ήταν που υπερασπιζόντουσαν τους τρομοκράτες στα δικαστήρια; Δικά τους στελέχη δεν ήταν που ζητούσαν την αποφυλάκισή τους, όταν καταδικάστηκαν; Δικά τους στελέχη δεν είναι που τους χαρακτηρίζουν πολιτικούς κρατούμενους;
 Και από την άλλη πλευρά, δεν τους αρέσει η δικιά μας η θέση στο Μακεδονικό. Και έβαλαν στα ψηφοδέλτιά τους υποψήφιο που παρουσίαζε με καμάρι το «Μακεδονικό αναγνωστικό των Σκοπίων», ανακαλύπτοντας «Μακεδονική  γλώσσα». Αλλά τους θυμίζω, ότι απόφαση του λαού μας είναι, ότι δεν διαπραγματευόμαστε ούτε την Ιστορία μας, ούτε την ταυτότητά μας ούτε τη γλώσσα μας!
 Τους ενοχλεί το τρίγωνο σταθερότητας και ασφαλείας που δημιουργήσαμε ανάμεσα σε Ελλάδα-Κύπρο και Αίγυπτο. Όπως και ανάμεσα σε Ελλάδα-Κύπρο και Ισραήλ. Τους ενοχλεί που προωθούμε τις έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην Ελληνική ΑΟΖ. Για πρώτη φορά η Ελλάδα έχει τόσο ισχυρά τοπικά ερείσματα. Και εκείνοι ζητούν να συγκρουστούν με όλους τους εταίρους μας στην Ευρώπη. Διακηρύσσουν μέχρι ότι πρέπει και να καταργηθεί το ΝΑΤΟ. Τώρα που δεν υπάρχει αυτή στη στιγμή στον πλανήτη χώρα που να μην θέλει  να μπει στο ΝΑΤΟ, αν δεν είναι, ή να μπει στην Ευρώπη, αν δεν είναι. Αυτοί επιζητούν την εθνική απομόνωση.
 Φίλες και φίλοι,
 Ξαναφτιάχνουμε την Ελλάδα, κάτω από δύσκολες συνθήκες, την ξανακάνουμε προπύργιο σταθερότητας, ανάπτυξης. Σε μια περιοχή ανήσυχη, μέσα σε καιρούς δύσκολους, την θωρακίζουμε την Ελλάδα, βάζουμε γερά θεμέλια ανάπτυξης. Ιδιαίτερα εδώ στη Μακεδονία. Η παραγωγική ανασυγκρότηση της Ελλάδας περνά από την Μακεδονία και τη Θράκη.
 Η Θεσσαλονίκη θα αποτελέσει διεθνή κόμβο διαμετακομιστικού εμπορίου. Η Θεσσαλονίκη θα είναι μια πύλη εισόδου διεθνούς εμπορίου, συνδυασμένων μεταφορών. Αυτό πια δεν είναι μακρινό όνειρο. Ήδη σε όλη την περιφέρεια της Θεσσαλονίκης, Δυτικής Μακεδονίας, Αν. Μακεδονίας, Θράκης υλοποιούνται μεγάλα έργα υποδομής. Οδικά δίκτυα, κόμβοι διασύνδεσης περιοχών με διεθνή οδικά δίκτυα. Σχεδιάζουμε ακόμα, σιδηροδρομικές υποδομές και λιμενικές εγκαταστάσεις που θα αυξήσουν τις δυνατότητες του εμπορίου και των συνδυασμένων μεταφορών. Αλλά και θα διευκολύνουν τις εξαγωγές των προϊόντων της ελληνικής μας γης. Κορυφαία προτεραιότητα του επενδυτικού σχεδίου είναι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, για το οποίο δίνουμε αγώνα και το οποίο θα γίνει ένα από τα καλύτερα λιμάνια που θα υπάρχουν ποτέ στο χώρο αυτό της Μεσογείου.
 Επιπλέον, η αναβάθμιση του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης, ώστε να λειτουργεί με όλες τις καιρικές συνθήκες. Η επέκτασή του για να έχει μεγαλύτερη επιβατική κίνηση, η δημιουργία υποδομών πρόσβασης και οι πρόσθετες επενδύσεις που προβλέπονται από το πρόγραμμα παραχώρησης, ανοίγουν νέες προοπτικές για την τουριστική και επιχειρηματική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Και όλα αυτά έχουν μπει ήδη σε σχέδιο, έχουν ήδη εγκριθεί οι μελέτες, έχουν ήδη βρεθεί τα χρήματα και είναι πράγματα τα οποία θα γίνουν 100%.
 Η ουσιαστική αξιοποίηση της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, δίνει επίσης τη δυνατότητα ανάπτυξης ενός δυναμικού οικοσυστήματος νεοφυών και άλλων καινούργιων επιχειρήσεων που μπορούν να παράγουν και να εξάγουν γνώση και καινοτομία. Να ξέρετε, όπου έρχεται η καινοτομία έρχεται αναπτυξιακή έκρηξη. Και η καινοτομία από εδώ θα περνάει για να διαχυθεί στη συνέχεια σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στα Βαλκάνια.
 Η ολοκλήρωση και επέκταση του Μετρό και η σύνδεσή του με μέσο σταθερής τροχιάς για προορισμούς εκτός γραμμής και προαστιακό σιδηρόδρομο, η αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου και του Θερμαϊκού με τη δημιουργία θαλάσσιας συγκοινωνίας και η σιδηροδρομική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με προορισμούς υψηλής τουριστικής κίνησης, όπως η Χαλκιδική, είναι αυτές οι προτεραιότητες που θα συνεχίσουμε με αμείωτο ρυθμό.
 Επίσης, σημαντικά έργα υλοποιούνται στην παιδεία, όπως η αναβάθμιση του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, η εισαγωγή εξ αποστάσεως μάθησης σε σχολές ΑΕΙ, η παραχώρηση των εγκαταστάσεων του πρώην στρατιωτικού νοσοκομείου 424 για τις ανάγκες στέγασης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
 Κι ακόμα δεκάδες έργα από τη μια άκρη της Μακεδονίας ως την άλλη, στην Υγεία, στην  κοινωνική πολιτική, στην αυτοδιοίκηση, στην αγροτική παραγωγή και μεταποίηση, στον τουρισμό και τον πολιτισμό. Με την αξιοποίηση, μεταξύ άλλων, του τύμβου Καστά στην Αμφίπολη, που έχει προκαλέσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον από ολόκληρο τον κόσμο. Και στο αμέσως προσεχές διάστημα θα λειτουργήσει το δεύτερο κανάλι της ΝΕΡΙΤ, της δημόσιας τηλεόρασης, από τη Θεσσαλονίκη. Για να αποκτήσει φωνή και πάλι ολόκληρη η Βόρεια Ελλάδα, η Μακεδονία, σε όλο τον  Οικουμενικό Ελληνισμό.
 Όλα αυτά, όμως, φίλες και φίλοι, έχουν μια προϋπόθεση, απαιτούν σταθερότητα, σοβαρότητα, ομαλή χρηματοδότηση και ασφαλή ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Δεν γίνονται με ανοησίες, πυροτεχνήματα και ψέματα.
 Δύο ήταν τα μεγάλα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις εκλογές. Το πρώτο ήταν η φορολογία.  Μας έλεγε ότι θα μειώσει τους φόρους. Κι αποκαλύφθηκε περίτρανα ότι μόνο να τους αυξήσει, έχει πει. Κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι έβαλε φόρους, κυρίως στη Μεσαία Τάξη. Όμως ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, για να χρηματοδοτήσει τις παροχές του, μας είπε ότι θα αυξήσει το φόρο εισοδήματος.
 Εμείς δώσαμε μείωση φορολογικών βαρών σε όσους είχαν οικογενειακό εισόδημα μέχρι 23 χιλιάδες. Βρήκαμε τον ανώτατο συντελεστή –μες την κρίση- στο 45%. Το κατεβάσαμε στο 42%. Και μέσα στην επόμενη τετραετία θα το κατεβάσουμε στο 33%. Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις μας είπε χθες επισήμως –το ξαναλέω- ότι θα το πάει στο 60%! «Για να πληρώνουν πιο πολύ οι πλούσιοι», μας λέει. Αλλά δεν λέει την αλήθεια. Αυτοί που εκείνος θεωρεί «πλούσιους» είναι ελάχιστοι. Αλλά περνάει ένα μήνυμα: Εξοντώνει εκείνον που προσπαθεί, εκείνον που προοδεύει, εκείνον που δημιουργεί. Εκείνον που τα καταφέρνει να σηκώσει ψηλά το κεφάλι και να πάει τη ζωή του λίγο καλύτερα. Αυτόν τον τελειώνει. Με 60% φόρο. Του παίρνει τα μισά και ακόμα περισσότερα! Και στέλνει έτσι μήνυμα στη νέα γενιά, ότι ακόμα και να πετύχεις και να ξεχωρίσεις, θα στα πάρει όλα το κράτος που ετοιμάζει ο κ. Τσίπρας.
 Αλλά ετοιμάζει και μήνυμα στους επενδυτές, τους ξένους, όχι μόνο τους Έλληνες, και τους λέει μην έρθετε  στην Ελλάδα, οι φόροι εδώ πέρα θα είναι εξοντωτικοί. 60% εδώ, όταν είναι 10% και 12% οι φόροι στη Βουλγαρία ή στην Τουρκία ή στη Ρουμανία ή στην Κροατία. Και που είναι ένας από τους λόγους που είμαστε υποχρεωμένοι, αν θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, να μειώσουμε τη δικιά μας τη φορολογία.
 Ύστερα μας είπε ότι θα καταργήσει τον Φόρο Ακινήτων. Κι όταν ρωτήθηκε, τι θα βάλει στη θέση του, εκεί πια τα ακούσαμε όλα! Κάθε συνιστώσα και διαφορετική εκδοχή. Κάθε στέλεχος και δική του άποψη. Και τελικά πού κατέληξαν; Κατέληξαν ότι θα φορολογήσουν όσους έχουν συνολική ακίνητη περιουσία πάνω από 200 χιλιάδες. Αλλά αυτοί δεν είναι οι «πολύ πλούσιοι». Ούτε καν οι πλούσιοι. Αυτοί είναι η Μεσαία τάξη. Και είναι ολόκληρη η μεσαία τάξη! Που θα σηκώσει το μεγαλύτερο μέρος του σημερινού φορολογικού συστήματος. Άρα ο φόρος της Μεσαίας Τάξης θα πολλαπλασιαστεί όπως –το ξαναλέω- η Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων έχει προειδοποιήσει!
 Εμείς μέσα από την περιπέτεια, μέσα από τα λάθη, θα έρθει η στιγμή που θα μιλήσω γι’ αυτά, με τον ΕΝΦΙΑ, τον ΕΝΦΙΑ θα τον μειώσουμε. Θα τον μειώσουμε κι άλλο. Και είναι δέσμευσή μου. Και καθένας θα πληρώσει μέσα στο 2015, 7% λιγότερο απ’ ότι πλήρωσε το 2014. Και θα συνεχίσει να μειώνεται τα επόμενα χρόνια, με αυτό το ρυθμό. Και τελικά αυτός ο φόρος του ΕΝΦΙΑ θα αποδοθεί απολύτως στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στο τέλος της τετραετίας. Θα είναι φόρος ανταποδοτικός, όπως συμβαίνει σε όλες τις σύγχρονες χώρες του κόσμου.
 Αλλά το Πρόγραμμα – «λίστα γάμου» που έχει φτιάξει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν χρειάζεται να το συζητήσουμε. Μόνοι τους το εγκατέλειψαν! Αφού και δικοί τους άνθρωποι, οι δικοί τους υποψήφιοι
 λένε ανοικτά ότι  «όλα είναι στον αέρα» και ότι «οι αριθμοί τους δεν βγαίνουν»! Δηλαδή δημιουργούν νέα ελλείμματα και μας βάζουν ξανά στην απειλή του νέου μνημονίου! Ή το χειρότερο σε άτακτη χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ.
 Γιατί μην κάνετε λάθος: Στην καλύτερη περίπτωση, σε νέο Μνημόνιο μας οδηγούν. Μόνο που λένε ότι το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο. Εκεί το πάνε. Τι ακριβώς λένε δηλαδή; Λένε στις αγορές μην μας δανείζετε! Μην δανείζετε στην Ελλάδα, δεν είναι βιώσιμο το χρέος της. Αλλά χωρίς αγορές, αν δεν έχεις από τις αγορές να πάρεις χρήματα, τότε ο μόνος τρόπος είναι να καταφύγεις σε αναγκαστικό δανεισμό. Πάλι δηλαδή μνημόνιο καινούργιο από τους δανειστές σου. Την ώρα που βγαίναμε από το Μνημόνιο. Αλλά νέο Μνημόνιο σημαίνει ξανά αυστηροί, πολύ αυστηροί, όροι. Κι αυτό θα μας ξαναγυρίσει, την ώρα που βγαίναμε από την ύφεση, στην άνοδο της ανεργίας και πάλι την ύφεση.

Κι όλα αυτά γιατί; Μας λένε ότι είναι, για να «κουρέψουν» το χρέος. Όχι! Γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να το «κουρέψουν» το χρέος. Και θέλω αυτό να το ακούσετε προσεκτικά. Διότι τώρα πια δεν είναι το ιδιωτικό χρέος, το χρέος που ανήκε, τα ομόλογα που είχαν οι ιδιώτες, που κουρεύτηκε την προηγούμενη φορά. Είναι το κρατικό χρέος. Είναι τα ομόλογα που κατέχουν οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Που δεν δέχονται να τους το κουρέψεις. Γιατί μας έχουν δανείσει με χαμηλότερα επιτόκια από εκείνα ακόμα που δανείζονται οι ίδιες. Κάποιες μάλιστα από τις χώρες που μας έχουν δανείσει είναι και πιο φτωχές από την Ελλάδα. Παράδειγμα Σλοβακία. Και τι θα πάμε τώρα να τους πούμε; Δεν πληρώνουμε τους χαριστικούς τόκους που μας δώσατε, κουρέψτε μας και όσα σας χρωστάμε; Δεν το αφήνουν τα κοινοβούλιά τους. Και το έχουν πει.

Πάει, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ, μας λέει, σε αναδιαπραγμάτευση του χρέους, δηλαδή «κούρεμα» που ξέρει ότι δεν πρόκειται να γίνει! Ξέρει από πριν ότι δε θα γίνει. Και εκεί είναι η μεγάλη του απάτη. Γιατί θα έρθει και θα μας πει: «Οι κακοί οι ξένοι δεν μου επέτρεψαν τελικά να κάνω κούρεμα και θα πρέπει τώρα να βρω από αλλού τα λεφτά για να δώσω για μισθούς και συντάξεις». Από πού; Μα από φόρους ή από χέρι στις «καταθέσεις»… -Που πολλοί από αυτούς τα έχουν ήδη πει- ή και από τα δύο. Που σημαίνει καίριο χτύπημα για το τραπεζικό σύστημα, σημαίνει θάνατο για την οικονομία. Γι’ αυτό, όσα λέει κι όσα του ξεφεύγουν κι όσα κρύβει κι όσα ετοιμάζει δεν είναι μόνον «αθώες» ασυναρτησίες. Είναι τα σημάδια μιας φορο-καταιγίδας που έρχεται. Αλλά και της ύφεσης που θα προκαλέσει.

Κι εδώ, αν θέλετε, είναι και η άλλη, η πρωταρχική «απάτη» του ΣΥΡΙΖΑ: Ήξερε ότι η Ελλάδα ετοιμαζόταν για να βγούμε από το Μνημόνιο. Ήξερε ότι ήμασταν πολύ κοντά στην συμφωνία για την επόμενη μέρα. Χωρίς Μνημόνια και με αυτό που είχαμε πει, πιστωτική γραμμή για την Ελλάδα- δηλαδή όταν βγεις στις αγορές να έχεις να πάρεις χρήματα αν υπάρχει ανατάραξη στις αγορές τις διεθνείς, να έχεις ένα «καταφύγιο» σε έκτακτα χρήματα και δανεισμό. Ήξερε ότι όλα αυτά τα είχαμε σχεδιάσει, τα είχαμε αποφασίσει. Ήταν έτοιμα. Και δηλώνοντας εξαρχής ότι δε θα ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκάλεσε διεθνή πολιτική αναταραχή και πολιτική αβεβαιότητα.

Και γι’ αυτό έσυραν τη Χώρα στις εκλογές: Για να ματαιώσουν από την έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο. Θέλω να το ξέρει η νεολαία μας. Θέλω να το ξέρουν τα νέα παιδιά. Ήθελαν να ματαιώσουν την έξοδο από την κρίση, την έξοδο από τα μνημόνια. Ήθελαν να ματαιώσουν την Ανάκαμψη που είχε ξεκινήσει ήδη μετά από έξι χρόνια. Είχαμε το τρίτο τρίμηνο πέρσι τη μεγαλύτερη Ανάπτυξη από όλες τις χώρες της ευρωζώνης. Δεν τα έλεγα εγώ, τα έλεγε η Ευρώπη. Το ήξεραν ότι βγαίναμε επιτέλους. Κι αυτοί, την ώρα που η Ανάκαμψη ξαναχτυπούσε την πόρτα της Ελληνικής Οικονομίας, δεν ήθελαν να βγει η Χώρα από τα μνημόνια. Γιατί; Γιατί ΣΥΡΙΖΑ χωρίς μνημόνια δεν υπάρχει. Και να το ξέρει η νεολαία. Θα υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ μόνο φέρνοντας καινούργια μνημόνια. Κι αυτό πρέπει να αποτρέψουμε την Κυριακή που έρχεται.

Μας λέει ότι, τάχα, εκείνος θα διαπραγματευθεί πιο σκληρά! Δεν ξέρω πότε διαπραγματεύθηκε κάτι στη ζωή του. Με ποιους διαπραγματεύθηκε; Με ποιες συνιστώσες διαπραγματεύθηκε! Και τι από όλα! Να τα έχουμε καλά με την Εκκλησία; Να βρίζουμε την Εκκλησία. Να τα έχουμε καλά με την ιδιωτική πρωτοβουλία; Ή να τα έχουμε καλά με το κράτος. Δεν ξέρω τι διαπραγματεύσεις έχει κάνει. Αλλά εμείς ξέρουμε τι θα πει διαπραγμάτευση, όχι μόνο γιατί την κάναμε, αλλά πολλές φορές είπαμε και το «όχι».
 Σας θυμίζω:
 Με διαπραγμάτευση καταφέραμε και πετύχαμε το μεγαλύτερο κούρεμα χρέους, την μεγαλύτερη μείωση επιτοκίων, που έχει γίνει ποτέ στον κόσμο.
 Με διαπραγμάτευση κερδίσαμε την απόφαση του Νοεμβρίου του 2012, που μας δίνει τη δυνατότητα για ακόμη μεγαλύτερη ελάφρυνση στο χρέος μας, τώρα το Φλεβάρη, που θα κάνουμε μετά τη δική μας νίκη την τελευταία διαπραγμάτευση με την τρόικα.
 Με διαπραγμάτευση πετύχαμε τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%.
 Μειώσαμε το φόρο κατανάλωσης κατά 30%.
 Μειώσαμε το φόρο πετρελαίου.
 Με διαπραγμάτευση δώσαμε τις 100 δόσεις για τις οφειλές στο δημόσιο και τα ταμεία. Ή τη ρύθμιση για τα «κόκκινα δάνεια».
 Με διαπραγμάτευση προστατεύσαμε την πρώτη κατοικία.
 Η τρόικα δεν ήθελε κανένα απ’ αυτά. Εμείς τα κάναμε όλα αυτά.
 Και όταν τα κάναμε στη Βουλή κι ερχόταν η ώρα είτε για τα «κόκκινα δάνεια» είτε για τις 100 δόσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ τι έκανε; Ο φιλολαϊκός ΣΥΡΙΖΑ τι έκανε; Δεν τα ψήφιζε… Αυτό είναι το διπλό πρόσωπο της απάτης που συστηματικά κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
 Αλλά όταν πιάνεις τους στόχους σου, μπορεί να σου περάσει. Όταν έχεις περίσσευμα, δεν έχεις ανάγκη από πρόσθετα δανεικά. Κι επομένως, όταν με το καλό κερδίσει η Νέα Δημοκρατία από την επόμενη Δευτέρα, είμαστε έτοιμοι να ολοκληρώσουμε όλες τις συμφωνίες. Είμαστε έτοιμοι για το καλό της νεολαίας μας να μπούμε στη μετά-μνημόνιο εποχή.
 -Γαλάζιο θα είναι την Κυριακή και πάλι. Γαλάζιο θα είναι και τη Δευτέρα. Πάλι-.
 Όταν φέτος οι ξένοι μας λένε ότι το 2015 θα έχουμε Ανάπτυξη 2,7%, όταν φέτος προβλέπει η Ευρώπη ότι θα έχουμε του χρόνου Ανάπτυξη 3,9%. Αυτό τι είναι; Είναι Ανάπτυξη, που σημαίνει νέες θέσεις εργασίας. Για ποιους; Για τα νέα παιδιά… Εκατοντάδες επενδύσεις έχουν ήδη εγκριθεί, εκατοντάδες επενδύσεις για τις οποίες δώσαμε «μάχη», έχουν αυτή τη στιγμή «παγώσει» από την πολιτική αβεβαιότητα. Δεκάδες χιλιάδες θέσεις για τη νεολαία μας είναι έτοιμες και περιμένουν να δημιουργηθούν. Πότε; Μόλις φύγει το σύννεφο της αβεβαιότητας. Και πότε φεύγει το σύννεφο της αβεβαιότητας; Τη Δευτέρα με τη Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση. Και είπα ότι είμαστε έτοιμοι για φορο-ελαφρύνσεις. Γιατί τώρα; Γιατί τώρα μπορείς να μειώσεις τους φόρους, γιατί τώρα βγήκες στην Ανάπτυξη, βγαίνεις από το Μνημόνιο.
 Ο φόρος των επιχειρήσεων θα πάει από το 25% σήμερα στο 15% σε μια τετραετία.
 Ως πρώτο βήμα, στον Προϋπολογισμό που θα ψηφίσουμε στα τέλη της φετινής χρονιάς, τα επιχειρηματικά κέρδη θα πάνε από το 25% στο 22%. Κι από εκεί και πέρα θα μειώνονται 3% κάθε χρόνο, για τα επόμενα τρία χρόνια.
 Θα αποκατασταθεί άμεσα η ισόβια σύνταξη για την πολύτεκνη μητέρα, που ήταν κάτι που δεν έπρεπε ποτέ να το είχαμε χαλάσει και το επαναφέρουμε. Και θα ακολουθήσει συνολικά μια νέα πολιτική, πολυτεκνική πολιτική.
 Ανακοινώσαμε ήδη ότι αποποινικοποιούμε τα χρέη των επαγγελματιών στον ΟΑΕΕ και κάποιος μικρομεσαίος, αυτο-απασχολούμενος ξέρει ακριβώς τι αυτό σημαίνει.
 Και ασφαλώς οι επιδοτήσεις των αγροτών μας δεν φορολογήθηκαν, ούτε πρόκειται ποτέ να φορολογηθούν.
 Οι κτηνοτρόφοι μας παίρνουν από σήμερα την εξισωτική αποζημίωση.
 Και σήμερα υπεγράφη κοινή υπουργική απόφαση για την αποζημίωση και των ροδακινοπαραγωγών.
 Και θα πληρωθούν μέσα στην εβδομάδα 20 εκατομμύρια επιστροφή σε δικαιούχους αγρότες, για τον ειδικό φόρο κατανάλωσης για το πετρέλαιό τους.
 Έχουμε, λοιπόν, τη δυνατότητα τώρα και θα απαλλάξουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από την υποχρέωση να κάνουν δήλωση ΦΠΑ.
 Ενώ ετοιμάζουμε και μειώσεις στο ΦΠΑ σε μεγάλες κατηγορίες, με πρώτη τη μείωση ΦΠΑ για την πρώτη κατοικία.
 Και θέλω να ξέρετε ότι μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα επιστρέψουμε το σύνολο των περικοπών, όπως λένε και οι αποφάσεις των δικαστηρίων, στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας.
 Κι επειδή κάποιος με ρώτησε ερχόμενος, ναι, καταθέσαμε ένα νέο νομοσχέδιο για το θέμα της εξυγίανσης του αθλητισμού, που είναι αναγκαίο να εξυγιανθεί, γιατί είναι ο χώρος αυτός που η νεολαία έχει μέσα του τα σύμβολά της, τους αθλητές της, έχει εκείνα εκεί τα άτομα, τα οποία θα πρέπει οι πάντες να γνωρίζουν, θα πρέπει οι πάντες να ξέρουν ότι ζουν, αναπτύσσονται, προοδεύουν και γίνονται πρωταθλητές σε ένα χώρο που πραγματικά δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό. Ο αθλητισμός θα είναι απολύτως καθαρός στην Ελλάδα με το νέο νομοσχέδιο το οποίο καταθέσαμε.
 Και το κυριότερο θέλω να σας πω: Καθιερώνουμε και μια σειρά μέτρων επιβράβευσης για το συνεπή φορολογούμενο. Γιατί ποτέ μέχρι τώρα δεν κοιτάξαμε τον συνεπή φορολογούμενο. Αυτό είναι επιβεβλημένο από ένα σύγχρονο κράτος. Και θα υπάρχουν μέτρα επιβράβευσης του συνεπούς φορολογουμένου.
 Έτσι λοιπόν, επειδή μπαίνουμε στην Ανάπτυξη, δεν πια έχει άλλο κάτω σε εισοδήματα και συντάξεις. Μόνο πάνω από δω και μπρός.
 Κι επειδή εξαλείψαμε τα ελλείμματα και βγαίνουμε από το μνημόνιο, δεν έχει άλλο πάνω στους φόρους. Μόνο μειώσεις φόρων από δω και μπρος.
 Κι επειδή βγαίνουμε από την κρίση, δεν έχει άλλες αδικίες. Μόνο αποκατάσταση αδικιών από δω και μπρός. Που θέλω να ξέρετε: Μία- μία τις γνωρίζω. Και μία- μία προσπαθώ να λύσω και θα τις λύσω μέχρι το τέλος της επόμενης τετραετίας.
 Αλλά θέλω να σας πω ότι αξιοπρέπεια σε μια χώρα είναι να μην την πνίγουν τα ελλείμματα. Αξιοπρέπεια είναι να μην αναγκάζεσαι κάθε τόσο να βγαίνεις στη γύρα για δανεικά. Αξιοπρέπεια είναι να έχεις ανταγωνιστική οικονομία που να μπορείς να κερδίζεις ξένες αγορές. Εμείς αυτή την αξιοπρέπεια και την αξιοπιστία της Χώρας, την αποκαταστήσαμε.
 Ενώ από την άλλη πλευρά, όποτε λέμε κάτι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να πει πως ό,τι εμείς επισημαίνουμε για εκείνους, είναι εκ μέρους μας «κινδυνολογία». Ποια κινδυνολογία; Ο κ. Τσίπρας φωνάζει από τα μπαλκόνια ότι θα «χορέψει» τις αγορές με νταούλια και ζουρνάδες! Άλλος δικός τους, φωστήρας, στέλεχος πρωτοκλασάτο, υπόσχεται στους Έλληνες «δάκρυα και αίμα»! Και χθες βράδυ μας είπε πως, αν δεν βρεθεί- λέει- συμφωνία με το ΣΥΡΙΖΑ και την Ευρώπη που να τους ταιριάζει, είναι προτιμότερος ο θάνατος! Μα είναι ποτέ δυνατόν να εμπιστευθούμε σε αυτούς τους ανθρώπους  το μέλλον των παιδιών μας, των νέων παιδιών; Και πολύ τους πείραξε ένα διαφημιστικό σποτάκι που υπήρχε στην τηλεόραση τις τελευταίες μέρες…. Επειδή παρουσιάζει  λίγα μόνο από εκείνα που οι ίδιοι έχουν πει! Αυτοί τα λένε. Και λένε και χειρότερα… Εμείς απλώς τα δείχνουμε… Και οφείλουμε να τα δείχνουμε. Για να γνωρίζει την αλήθεια ο Ελληνικός λαός. Μόνοι τους δημιουργούν τον πανικό. Εμείς απλά τους λέμε εκείνο που είναι, δηλαδή επικίνδυνοι!
 Και λένε ακόμα τα στελέχη τους: Μην περιμένετε κονδύλια από την Ευρώπη, αν έλθουμε σε σύγκρουση με την Ευρώπη. Το λένε οι ίδιοι! Μην περιμένετε κονδύλια από την Ευρώπη, αν έλθουμε σε σύγκρουση με την Ευρώπη. Όμως αν χάσουμε έστω και για ένα χρόνο, έστω κι ένα μήνα, τα κοινοτικά κονδύλια, τις αγροτικές επιδοτήσεις, τα ΕΣΠΑ, τις ενέσεις ρευστότητας, αυτό θα είναι το τέλος του αγρότη. Θα είναι το τέλος των κονδυλίων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Θα είναι το τέλος των μεγάλων έργων. Το τέλος της Ευρωπαϊκής υποστήριξης της Χώρας μας. Και αυτό που έλεγε ο Καραμανλής τότε είναι ότι με την ασφάλεια της Ευρώπης, θα έχουμε για πάντα αυτά τα χρήματα. Και αυτά θέλουν τώρα να τελειώσουν και να τερματίσουν.
 Και αυτό το μέγεθος της ανευθυνότητάς τους δεν έχει όριο. Την στιγμή που η Ευρώπη στρέφεται προς την Ανάπτυξη και την ποσοτική χαλάρωση κι εγκαταλείπει το δόγμα της λιτότητας, αυτή την ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει την  τυφλή σύγκρουση και αυτό τον «τζούφιο» παληκαρισμό. Γιατί πώς αλλιώς μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει τις πρόσφατες δηλώσεις τους; Χθεσινή δήλωση, ότι, δηλαδή, το Αναπτυξιακό πακέτο Γιούνκερ των 315 δις, είναι, όπως μας είπαν, μια «ηλιθιότητα»;  Ενώ το σχέδιο Ντράγκι για ποσοτική χαλάρωση με 500 ή 700 δις για τις αγορές της Ευρώπης δεν είναι ένα καλό σχέδιο;

Ένα τρις βάζει η Ευρώπη για να ανατρέψει το κλίμα υπέρ της Ανάπτυξης. Αυτά για τον κ. Τσίπρα μπορείναείναι μια «ηλιθιότητα», όμως για τον Ελληνικό λαό είναι μια τεράστια ανάσα, μετά από τις θυσίες που έχει κάνει, κ. Τσίπρα. Και θα έπρεπε να υπήρχε σεβασμός μπροστά στο πρόβλημα που σήμερα έχει ο Έλληνας.
 Εγώ λέω στους νέους καθαρά ότι εμείς αθόρυβα αγωνιστήκαμε για να κινηθεί η Ευρώπη προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ εκείνοι με «νταούλια και ζουρνάδες» κάνουν ό,τι μπορούν για να μας ξαναφέρουν στην απομόνωση…
 Και δε μπορούν εκείνοι να μιλάνε για Ελπίδα, εν πάση περιπτώσει. Και τους θυμίζω: Μη μιλάς για Ελπίδα. Το «λεφτά υπάρχουν», μας το έχουν πει κι άλλοι. Κι αντί να μοιράσουν λεφτά, που δεν υπήρχαν, κορόιδεψαν τον κόσμο και του τα πήραν πίσω πολλαπλάσια από εκείνα που του έταζαν πριν. Μας είπαν και για «το πιστόλι στο τραπέζι» για διαπραγμάτευση κάτι άλλοι. Και αντί για «πιστόλι στο τραπέζι», πήγαν και υπέγραψαν, άρον-άρον το μνημόνιο. Μας τα’ παν κι άλλοι λοιπόν…
 Αλλά κι ακόμα, υπάρχει κι ένα θέμα που πρέπει να το πω: Υπάρχει από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ περίσσευμα θράσους και «ήθους»! Εμείς σκληρή κριτική κάνουμε, ναι. Αλλά δεν τους βρίσαμε ποτέ! Και δεν θα το κάνουμε! Αυτοί προσπαθούν να το παίξουν «ηγετικά», αλλά τους βγαίνει η συμπεριφορά «κατάληψης αμφιθεάτρου» στο Γυμνάσιο, ούτε καν στο Πανεπιστήμιο.
 Αν δικό μας στέλεχος δημόσια- ως θεσμό το λέω- καθύβριζε τον κ. Τσίπρα, θα τον είχα στείλει εγώ στο σπίτι του αμέσως! Εκείνοι ούτε καν τον αποδοκίμασαν! Γιατί αυτό είναι το νέο ήθος που θέλουν να φέρουν…  Ακούσατε τι είπε ο κ. Τσίπρας στη Ρόδο; Ούτε στις χειρότερες στιγμές των γηπέδων δεν ακούγονται τέτοιες αισχρότητες… Στη πολιτική ζωή δεν το είχαμε συνηθίσει. Δυστυχώς, αυτό είναι το ήθος και η αλαζονεία τους. Σκεφτείτε κιόλας να μας κυβερνούσαν… Αλλά δε θα κυβερνήσουν. Τη Δευτέρα η Ελλάδα θα είναι γαλάζια.
 Δυο δρόμοι, λοιπόν, ανοίγονται για την επόμενη Κυριακή: Δύο κόσμοι στην Ελλάδα συγκρούονται.
 Η Ελλάδα της Ευρώπης που μπορούμε. Και η Ελλάδα του κρατισμού και των ψεμάτων, που δεν αντέχουμε άλλο.
 Η Ελλάδα των επενδύσεων που κάνει θέσεις εργασίας για τα νέα παιδιά. Και η Ελλάδα των κρατικοποιήσεων, των κομματικών στρατών, των βολεμένων του χθες, που πληγώνει όλο τον κόσμο…
 Η Ελλάδα που βγαίνει από τα Μνημόνια στην Ανάπτυξη. Και η Ελλάδα που επιστρέφει στα Μνημόνια, στην ύφεση, στη μιζέρια.
 Η Ελλάδα της ασφάλειας για όλους τους πολίτες της. Και η Ελλάδα του φόβου από την ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα. Σκεφτείτε το αυτό μισό λεπτό. Ήμουν στο Παρίσι και το σύνθημα το παγκόσμιο ήταν «Δεν φοβάμαι». Και η σύνθεση των απόψεων όλων των υπουργών Δημόσιας Τάξης, όλης της Ευρώπης και της Αμερικής, που ήρθαν και συνομίλησαν, ήταν να είναι έτοιμη η αστυνομία, να μην υπάρχει εγκληματικότητα. Να υπάρχει ασφάλεια για το μέσο πολίτη. Βγάλανε στους δρόμους στη Γαλλία επί σοσιαλιστή Ολάντ το στρατό. Κι εδώ πέρα την ώρα που γίνονται αυτά, η άποψη είναι η ακριβώς ανάποδη. Αφοπλισμός της αστυνομίας, αφοπλισμός του λιμενικού, κατάργηση φυλακών υψίστης ασφαλείας, να δώσουμε ιθαγένεια σε όποιον μπαίνει μέσα και περίθαλψη και ασφαλιστικά δικαιώματα. Και να τύχει και κάποιος οπλισμένος Ξηρός πέσει πάνω σε έναν αστυνομικό, δεν πειράζει. Ο ένας ήταν οπλισμένος, ο άλλος ήταν άοπλος. Τι να κάνουμε; Αυτά δεν τα δέχεται ο Έλληνας. Και δε μπορεί να τα δεχτεί.
 Έχουμε, λοιπόν, και την Ελλάδα που τη σέβονται και την υπολογίζουν όλοι. Ενώ από την άλλη, είναι η Ελλάδα της απομόνωσης, των τριτοκοσμικών φαντασιώσεων.
 Να θυμάστε: Την ερχόμενη Κυριακή παίζει ρόλο και η τελευταία ψήφος. Για το αν η Ελλάδα θα κάνει το άλμα στο αύριο ή αν θα βουλιάξει πάλι στο αμαρτωλό το χθες. Έστω και με μία ψήφο διαφορά, το πρώτο κόμμα- να θυμάστε- παίρνει πρόσθετες 50 έδρες! Και από μια ψήφο μπορεί να κριθεί αν θα βγει κυβέρνηση φιλοευρωπαϊκή με κορμό τη Νέα Δημοκρατία. Ή αν θα μείνει ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς κανένα σύμμαχο, να παλεύει με τις συνιστώσες του για να βυθίσει τη Χώρα στην ακυβερνησία. Άλλωστε, αν τέτοια ασυναρτησία δείχνουν πριν τις εκλογές, σκεφτείτε τι θα συμβεί μετά, αν ποτέ κληθούν να κυβερνήσουν!
 Η Νέα Δημοκρατία, φίλες και φίλοι, έκανε επί δυόμιση χρόνια κυβέρνηση. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα εδώ και μισό αιώνα! Οι αλλαγές που έγιναν, οι αλλαγές προς το καλύτερο που θα γίνουν, είναι αλλαγές που έχει ανάγκη η Χώρα. Είναι αλλαγές που μας ενώνουν όλους.
 Κι από δω από τη Θεσσαλονίκη, θέλω να κάνω ένα κάλεσμα σε όλους τους Έλληνες.  Ό,τι και αν ψήφισαν στο παρελθόν.
 Απευθύνομαι σε όλους, πέρα και πάνω από κόμματα και απευθύνομαι κυρίως σε εκείνους που στο παρελθόν δε μας ψήφισαν.
 Απευθύνομαι- αν θέλετε- σε ανθρώπους του μετριοπαθούς Κέντρου, ανθρώπους της Κεντροαριστεράς.
 Εν πάση περιπτώσει ανθρώπους νοικοκυραίους.
 Ανθρώπους που δε θέλουν να δουν την Ελλάδα να γίνεται συντρίμμια. Αλλά που θέλουν η Ελλάδα ναπροχωρήσει μπροστά, να βγούμε οριστικά από την κρίση.
 Απευθύνομαι σε όλους αυτούς και σε όλους εσάς, να σας πω ότι αυτές οι εκλογές είναι οι πιο κρίσιμες εκλογές στην Ιστορία του τόπου.
 Και να σας πω ότι θα καθορίσουν το μέλλον αυτών των νέων παιδιών. Γιατί; Γιατί έχω την υποχρέωση να σας το πω- με απόλυτο σεβασμό στο θεσμικό ρόλο των κομμάτων- σας λέω ότι  δεν έχει καμία σημασία, ούτε ποιο θα είναι το τρίτο ούτε ποιο θα είναι το τέταρτο ή το πέμπτο κόμμα την Κυριακή. Καμία απολύτως σημασία. Σημασία έχει ποιο κόμμα θα είναι το πρώτο έστω και με μία ψήφο διαφορά. Γιατί το πρώτο κόμμα είναι αυτό που παίρνει τις 50 έδρες που προβλέπει ο εκλογικός νόμος και καθορίζει αν η επόμενη κυβέρνηση θα έχει φιλοευρωπαϊκό κορμό ή όχι.
 Γι’ αυτό και ζητώ απ΄ όλους τους Έλληνες, όπου και αν ανήκουν, ό,τι και αν ψήφισαν στο παρελθόν, να σκεφτούν πάνω από την κάλπη, ότι η δική τους ψήφος μπορεί να είναι η μία, η κρίσιμη ψήφος που μπορεί να καθορίσει το μέλλον της Πατρίδας για πάντα.
 Και ζητώ από τον κάθε Έλληνα να ψηφίσει για το μέλλον της Πατρίδας αυτή την Κυριακή!
 Από τη Θεσσαλονίκη αρχίζει η νίκη. Και ο καθένας και η καθεμία θα διαλέξει αν θα έχουμε την επόμενη μέρα κυβέρνηση για μια δυνατή Ελλάδα στην Ευρώπη ή ακυβερνησία μέσα στην Ελλάδα και απομόνωση από παντού. Θα είναι η πιο καθοριστική ψήφος που ρίξατε ποτέ. Θα διαλέξετε έναν από τους δύο αντίθετους δρόμους. Έναν από τους δύο τόσο διαφορετικούς κόσμους. Θα διαλέξετε τον κόσμο όπου θα ζήσετε εσείς και τα παιδιά σας.
 Ψηφίστε, λοιπόν, ανεξάρτητα από τις όποιες παλιές ιδεολογικές προτιμήσεις. Ανεξάρτητα από κομματικές συμπάθειες. Ψηφίστε πάντως για μιαν Ελλάδα όρθια, μιαν Ελλάδα που κοιτάει μπροστά. Στην Ευρώπη, στην Ανάπτυξη, στο Αύριο, με φρέσκιες ιδέες, με νέους συνεργάτες, με σύγχρονες νοοτροπίες.
 Όχι σε τριτοκοσμικές χίμαιρες, όχι σε μετεμφυλιακά πάθη, όχι στην κακοδαιμονία του χθες.
 Ψηφίστε για να δώσουμε απάντηση στους βολεμένους του κρατισμού, που νοσταλγούν τα προνόμιά τους που τα χάσανε.
 Και ψηφίστε για  να δώσουμε απάντηση «στο λόμπυ της δραχμής», σε όλους αυτούς που έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό, και τώρα θέλουν να τελειώσει η Ελλάδα, να έρθει η δραχμή, για να έρθουν μετά να την αγοράσουν την Ελλάδα κοψοχρονιά.

Είμαστε οι περισσότεροι! Και είμαστε αυτοί που αγαπάμε την Ελλάδα. Όχι αυτοί που θέλουμε να εκδικηθούμε την άλλη παράταξη. Είμαστε αυτοί που θέλουμε να ενώσουμε την Ελλάδα. Όχι να ξεκαθαρίσουμε  παλιούς λογαριασμούς… Η Ελπίδα κατακτιέται με σκληρούς αγώνες, όχι με απατηλές υποσχέσεις… Κι εμείς είμαστε εκείνοι που κατακτούμε  την αληθινή Ελπίδα.

Και είμαστε οι περισσότεροι! Δεν μπορεί μια μειοψηφία αλαζονικών μαθητευόμενων μάγων  να χαντακώσει τον τόπο και το μέλλον του. Είμαστε οι περισσότεροι! Είστε η μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού…

Και έχετε το φοβερό όπλο, το ειρηνικό όπλο της Δημοκρατίας: Την ψήφο σας, για  να το δείξετε στην κάλπη.

Είμαστε η μεγάλη σιωπηλή πλειοψηφία που θα νικήσει την Κυριακή, που θα διασφαλίσει το μέλλον των παιδιών μας!

Η καθεμιά και ο καθένας από μας οφείλει να φτάσει στην κάλπη και να κάνει το καθήκον του. Έναντι της Ιστορίας.

Την επόμενη Κυριακή, 25 Ιανουαρίου, πρέπει και θα τους δείξουμε ότι είμαστε οι περισσότεροι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου