ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

26.11.14

Η Κυβερνητική Εκπρόσωπος κα Σοφία Βούλτεψη μιλώντας στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Real fm, και στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM 90.1 για τις τρέχουσες εξελίξεις, δήλωσε μεταξύ άλλων

 Για τη συνάντηση στο Παρίσι και τη διαπραγμάτευση:
 Γίνεται δύσκολη διαπραγμάτευση, ακριβώς επειδή αφορά στην επόμενη φάση, την έξοδό μας από το μνημόνιο. Είναι η τελευταία διαπραγμάτευση όπως έχουμε πει και είναι και η πιο δύσκολη διότι πλέον με τον καινούργιο χρόνο δεν πάμε σε αναγκαστικό δανεισμό, όπως ήμασταν μέχρι σήμερα ..
, αλλά σ’ αυτή τη γραμμή πιστοληπτικής στήριξης που υποχρεωτικά χρειάζεται να διαμορφωθεί. Επομένως οι προσδοκίες μας είναι να βρεθεί η λύση, να υπάρξει απόφαση ότι είμαστε σε δρόμο επίλυσης και από κει και πέρα θα ρυθμιστούν όλα τα άλλα, η συμφωνία της εξόδου, η συμφωνία για την επόμενη μέρα. Οι ίδιες οι ανακοινώσεις της Κομισιόν, χτες, αναφέρονται στην επόμενη μέρα, δηλαδή στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης και στα βήματα για την επόμενη μέρα. Είμαστε σε μια κρίσιμη καμπή και πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε.

  -Το ραντεβού στο Παρίσι κλείστηκε επειδή  βρισκόμαστε μπροστά σε εκκίνηση διαδικασίας, σε ένα ξεκλείδωμα αυτής της διαδικασίας. Έχουμε μπροστά μας το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου. Κάνουμε κάθε προσπάθεια αυτή τη στιγμή να υπάρξει μια πρόοδος, ώστε να υπάρξει μια συμφωνία και μέχρι το τέλος του χρόνου να ολοκληρωθούν αυτές οι διαδικασίες, ώστε από την καινούργια χρονιά να κάνουμε και τα πρώτα βήματά μας σε αυτή τη νέα εποχή.

 -Η μεγάλη επιτυχία και το κλειδί το οποίο θα ανοίξει όλες τις πόρτες και την πόρτα της επόμενης μέρας είναι το επίτευγμα ότι η Ελλάδα πέτυχε ανάπτυξη. Ότι έχει φύγει από το φάσμα της ύφεσης και, πλέον, για πρώτη φορά μετά από 6 χρόνια ύφεσης βρίσκεται σε στάδιο ανάκαμψης και ανάπτυξης της οικονομίας της - και μάλιστα τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι η ανάπτυξη στην Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη από όλες τις χώρες της ευρωζώνης. Επομένως, για μας το όριό μας, η κόκκινη γραμμή μας, είναι η ανάπτυξη. Δεν θέλουμε να γίνει οτιδήποτε - και δεν θα το δεχθούμε-  που θα υπονομεύει αυτό το μεγάλο επίτευγμα της Πατρίδας μας, που είναι η ανάπτυξη. Γιατί με την ανάπτυξη θα μπορέσουμε να έχουμε έσοδα στη χώρα, θα μπορούμε να βγαίνουμε και στις αγορές και θα δημιουργηθούν και θέσεις εργασίας. Αλλιώς δεν μπορεί να γίνει. Με κραυγές δεν δημιουργούνται θέσεις εργασίας.
 -Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται στο Παρίσι την έξοδο της   χώρας από το μνημόνιο και την ίδια στιγμή τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται στο Σίτι του Λονδίνου, όπου συναντούν και συζητούν με διάφορα funds. Και το επισημαίνω γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ βρίζει τους επίσημους θεσμούς, τους εκλεγμένους ηγέτες, όπως είναι η κυρία Μέρκελ, ο κ. Γιούνκερ, ο κ. Ολάντ, ο κ. Ρέντσι, εκλεγμένους, και πάει και μιλάει με τις αόρατες εξουσίες…

 Για την επόμενη μέρα μετά το μνημόνιο και την ανάπτυξη:       
        -Δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο. Θα υπάρξει μια συμφωνία εξόδου από το μνημόνιο. Βεβαίως θα ελέγχουμε πάντα τα δημοσιονομικά μας, γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να δημιουργούμε χρέη και ελλείμματα και να είμαστε πάντα ευτυχισμένοι. Όλες οι χώρες προσέχουν τα δημοσιονομικά τους. Δεν μπορεί να δανείζεσαι και να ξαναδανείζεσαι, μέχρι τη στιγμή που δεν θα σε  δανείζει κανείς.

 -Γίνονται βήματα σε όλους τους τομείς. Για παράδειγμα, «φωνάζαμε» τόσο καιρό για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης. Τελικά, αποδείχθηκε ότι χθες που άρχισε η καταβολή της πρώτης δόσης, είχαμε διπλάσιους δικαιούχους από πέρυσι που ήταν την ίδια μέρα και διπλάσιο ποσό. Δηλαδή, τώρα φέτος θα πάει στις 451 χιλιάδες συμπολιτών μας δικαιούχων που έχουν ανάγκη και το ποσό που πέρυσι ήταν 22 εκατ. ευρώ για το επίδομα θέρμανσης έγινε 44 εκατ. ευρώ.

-Χθες, ο υπουργός Ανάπτυξης, ο κ. Σκρέκας, ανακοίνωσε την κατάργηση υποχρέωσης έκδοσης άδειας λειτουργίας για 103 οικονομικές δραστηριότητες, στις οποίες εντάσσονται 897 επαγγέλματα. Επομένως γίνονται μεταρρυθμίσεις. Έχουμε ανέβει στην κατάταξη της ανταγωνιστικότητας, της επιχειρηματικότητας… Πώς θα τα πετυχαίναμε όλα αυτά χωρίς τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις;

 -Επίσης από του χρόνου, από το 2015, έχουν εξασφαλισθεί 200 εκατ. ευρώ για 16 χιλιάδες νέους αγρότες.

 -Για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ:

 -Η κυβέρνηση έχει πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό, από την πρώτη στιγμή. Ψευδή είναι αυτά τα οποία υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Σκουρλέτης γιατί πρέπει να σας πω ότι  εμείς και την αλήθεια έχουμε πει από την αρχή ότι είναι μια δύσκολη διαπραγμάτευση, αλλά και η πραγματικότητα, το πρόγραμμα της Ε.Ε. τελειώνει στις 31 Δεκεμβρίου κι ήταν υποχρεωτικό να προετοιμάσουμε την επόμενη μέρα.

-Δεν μπορεί να υπάρξει συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης γιατί  έχει υπονομευτεί από την αρχή. Ακόμη και χθες στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δήλωναν ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμιά συνεννόηση με την κυβέρνηση, έλεγαν ότι «εμείς αυτό που ζητάμε είναι εκλογές, το μόνο που ζητάμε και θα πούμε είναι παραίτηση του Πρωθυπουργού». Εδώ ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι «δεν βλέπω για ποιο λόγο να γίνει η συνάντηση, ποιο θα ήταν το περιεχόμενο και αν χρειάζεται, εμείς δεν ζητάμε συνάντηση». Άρα, πρόκειται για κάτι το προσχηματικό.

 Για τα υποτιμητικά σχόλια Σκουρλέτη περί «γυναικείου επιπέδου»

Ειδικότερα για τον κ. Σκουρλέτη, μου έκανε εντύπωση η προσωπική υποτιμητική αναφορά που έκανε απευθυνόμενος στην κα Ασημακοπούλου στη μεταξύ τους συζήτηση. Η κα Ασημακοπούλου του απάντησε από την πλευρά της ότι παραβλέπει την προσωπική επίθεση. Με αφορμή  ότι σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά Γυναικών - έχουμε περισσότερους θανάτους γυναικών από ενδοοικογενειακή βία, από ό,τι στους πολέμους και για κάθε νεκρό σε πόλεμο έχουμε 9 θανάτους σε διαπροσωπικές σχέσεις- θα ήθελα να είναι όλοι πάρα πολύ προσεκτικοί. Κι επειδή και το Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ έχει βγάλει μια ανακοίνωση όπου καταγγέλλει το γεγονός ότι μένει ατιμώρητος ο σεξισμός στη δημόσια ζωή, θα ήθελα να πω ότι μου έκανε πάρα πολύ μεγάλη εντύπωση, αυτή η αναφορά που συνέπεσε με τις δηλώσεις του κ. Ερντογάν στην Τουρκία, ότι υπάρχουν ανδρικά και γυναικεία θέματα κι’ ότι οι  γυναίκες είναι για την μητρότητα. Δεν μπορεί ένα κόμμα το οποίο δηλώνει προοδευτικό να μιλά υποτιμητικά για τη γυναίκα. Δεν υπάρχουν γυναικεία θέματα, ούτε ανδρικά θέματα. Είμαστε όλοι απόλυτα ίσοι και δεν μπορώ να καταλάβω τέτοιου είδους σχόλια. Δηλαδή, πάμε σε αυτό που είπε ο Ερντογάν, ότι έχει καθορίσει η θρησκεία (δηλαδή το Ισλάμ) ποιος είναι ο ρόλος της γυναίκας; Δεν επιτρέπονται αυτά τα πράγματα και θα ήθελα όλοι να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί. Προφανώς, ο ΣΥΡΙΖΑ εκτός από την αστυνομία, θέλει να αφοπλίσει και τις γυναίκες. Και προφανώς οραματίζεται μια Ελλάδα, που θα  βρίσκεται κάπου μεταξύ Ισλαμικής Ανατολής, όταν μιλούν για τις γυναίκες και Λατινικής Αμερικής, όταν μιλούν για την πρόθεσή τους να μην πληρώνουν τοκοχρεολύσια.

 -Επιπλέον μου κάνει εντύπωση που για άλλη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι επαναλαμβάνουν τη φράση «τελευταίο ταγκό στο Παρίσι». Το είχαν ξαναπεί και το καλοκαίρι. Ειλικρινά δεν αντιλαμβάνομαι για ποιο λόγο πρέπει να γίνονται τέτοιου είδους σεξιστικές αναφορές. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί  γιατί πρώτα ξεκινάει η λεκτική βία και μετά η άλλη βία.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου