ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

27.11.14

Ενημέρωση για την περίθαλψη των μεταναστών στην Ιεράπετρα.

Ενημέρωση για την περίθαλψη των μεταναστών στην Ιεράπετρα.Ολοκληρώθηκε  με επιτυχία, στις 17:30 το απόγευμα, η μεταφορά και περίθαλψη των 585 επιβαινόντων μεταναστών στην Ιεράπετρα, μεταξύ των οποίων 150 γυναικών και 80 παιδιών.
Ειδικότερα, στις 12 το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η αρχική εξέταση από κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ και διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε ύποπτο κρούσμα για Ebola. ..

Ακολούθως επιβιβάστηκαν στο πλοίο τρεις ομάδες των πέντε ιατρών, από τους οποίους οι 5 είναι αραβόφωνοι, με την καθοδήγηση των οποίων πραγματοποιήθηκε η επιχείρηση.
Για τις ανάγκες της, αναπτύχθηκε Σταθμός Πρώτων Βοηθειών στο λιμάνι της Ιεράπετρας, ενώ τέθηκαν σε ετοιμότητα τα νοσοκομεία του Λασιθίου (Ιεράπετρα, Άγιος Νικόλαος, Σητεία, Νεάπολη) με 110 διαθέσιμες κλίνες και το απαραίτητο προσωπικό.
Το ΕΚΑΒ ανέπτυξε 4 ασθενοφόρα και πραγματοποίησε 18 διακομιδές, από τις οποίες η μία αφορούσε γυναίκα σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, που μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου.
Οι υπόλοιποι μετανάστες φιλοξενούνται προσωρινά στο Κλειστό Γυμναστήριο Ιεράπετρας, όπου έχει αναπτυχθεί πλήρες ιατρείο, στελεχωμένο και από παιδιάτρους.
Ενημέρωση για την περίθαλψη των μεταναστών στην Ιεράπετρα.Σημειώνεται ότι ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική εξέταση όλων των παιδιών, τα οποία αύριο θα εμβολιαστούν για πολιομυελίτιδα.
Ο Υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια σε όλη την υγειονομική ομάδα του ΕΚΕΠΥ και του ΚΕΕΛΠΝΟ για τον άψογο συντονισμό και εκτέλεση μιας σύνθετης υγειονομικής επιχειρήσεως που διασφάλισε μαζί με την παροχή υγειονομικών υπηρεσιών προς τους μετανάστες και την προστασία της Δημόσιας Υγείας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου