ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

24.11.14

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΟΦΙΑΣ ΒΟΥΛΤΕΨΗ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΚΑΙ

ΑΥΤΙΑΣ:  (Δείχνει πρωτοσέλιδα εφημερίδων). «Η τρόικα δοκιμάζει τις αντοχές της Αθήνας». Και όχι μόνο αυτό, «έχουν βάλει στο κόλπο και τον Ντράγκι. Λαγός της Μέρκελ έγινε ο Ντράγκι και λέει: Αν δεν υπάρξει συμφωνία δεν θα παίρνουμε τα ελληνικά ομόλογα».  ..

Τι ιστορία είναι αυτή; Και επίσης γράφει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σήμερα ότι έχουν «σκυλιάσει» του ΔΝΤ, «οι οικονομολόγοι» γιατί λέει ότι δεν τους αφήσαμε να δουν τον προϋπολογισμό του 2015. Γιατί πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν άνθρωποι κυρία Βούλτεψη.
ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Έχουμε πει από την αρχή ότι αυτή είναι η τελευταία διαπραγμάτευση, η τελευταία αξιολόγηση και επομένως ήταν αναμενόμενο και το γνωρίζαμε και το αντιλαμβάνονται όλοι ότι θα ήταν και η πιο δύσκολη. Διότι, πλέον δεν πάμε σε ένα αναγκαστικό δάνειο, πάμε σε αυτό που ονομάζουμε πιστοληπτική γραμμή, δηλαδή γραμμή στήριξης με πίστωση. Δουλειά μας είναι να επαληθεύσουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Υπάρχει η διαπραγμάτευση σε εξέλιξη. Η τρόικα είναι ενιαία. Μπορεί, ενδεχομένως, το ΔΝΤ να εμφανίζεται πολλές φορές πιο δύσπιστο, όσον αφορά τα στοιχεία τα οποία δίνουμε, αλλά η τρόικα είναι ενιαία και διαπραγματευόμαστε ενιαία με το σύνολο των εταίρων και των δανειστών.
ΑΥΤΙΑΣ: Θα τελειώσει αυτή η ιστορία; Τελειώνει αυτή η ιστορία, κυρία Βούλτεψη, ή μετά τα τηλεφωνήματα Σαμαρά σε ευρωπαίους ηγέτες. Διότι, πληροφορούμαι, το γράφουν σήμερα οι εφημερίδες ότι ο Σαμαράς άρχισε τα τηλεφωνήματα. Παίρνει στους πρωθυπουργούς των άλλων χωρών και λέει: έλεος, βρε παιδιά, με συγχωρείτε πάρα πολύ, έχουμε διανύσει ένα τόσο μεγάλο διάστημα, το λένε και οι υπόλοιποι, δεν μπορείτε να μας πατάτε έτσι κατ’ αυτόν τον τρόπο. Ισχύει αυτό κυρία Βούλτεψη;
ΤΣΕΓΚΟΥ: Φτάσαμε μέχρι την πηγή και δεν αφήνουν να πιούμε νερό. Κάπως έτσι αισθανόμαστε.
ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Εμείς έχουμε ένα σκοπό: Να ολοκληρώσουμε τη διαπραγμάτευση εγκαίρως. Ωστόσο, δεν πρόκειται και δεν θέλουμε να θέσουμε σε κίνδυνο αυτό το οποίο αναφέρεται στον προϋπολογισμό του 2015 και αυτό επιδιώκουμε, που είναι η ανάπτυξη. Εάν, λοιπόν, δεν γίνουν τα πράγματα όπως τα αντιλαμβανόμαστε και τα πιστεύουμε και πιστοποιούνται και από τους Διεθνείς Οίκους Αξιολόγησης, υπάρχει κίνδυνος να τεθεί το στοίχημά μας, της ανάπτυξης, σε κίνδυνο. Εμείς, λοιπόν, που διαπραγματευόμαστε θέλουμε συμφωνία και την επιδιώκουμε μέσα στα χρονικά όρια που έχουν τεθεί, δηλαδή στο τέλος του χρόνου να έχει ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία. Αλλά, δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο την ανάπτυξη. Περάσαμε πάρα πολλά για να έχουμε αυτή τη στιγμή οικονομικά στοιχεία θετικά από όλες τις πλευρές και θα ήταν πάρα πολύ λάθος να πάμε πίσω.
ΑΥΤΙΑΣ: Ερώτημα: Τα τηλεφωνήματα γίνονται του Πρωθυπουργού σε ηγέτες άλλων χωρών ότι παιδιά κοιτάξτε μη μας βγάλουν την ψυχή την τελευταία ώρα, έλεος πια! Γίνονται αυτά ή δεν γίνονται; Το διαψεύδετε ή το επιβεβαιώνετε; Δημοσιογράφοι είμαστε και το ξέρετε. Δεν είναι κακό να κάνει κανένα τηλέφωνο στη Μέρκελ και να της πει κορίτσι τώρα…
ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Ακούστε με. Αυτή τη στιγμή διαπραγματευόμαστε με την τρόικα. Στοιχεία της διαπραγμάτευσης δεν μπορούμε να δώσουμε. Να είστε βέβαιοι, όμως, και ο ελληνικός λαός, ότι γίνεται ό,τι το καλύτερο. Προχθές, την Παρασκευή είχαμε την απόφαση του Διεθνούς Οίκου Αξιόλογης Fitch -που ξέρουμε όλοι ότι δεν είναι πολύ φιλικοί μαζί μας οι Διεθνείς Οίκοι Αξιολόγησης- που διατήρησε το  Β στην κατάταξη της Ελλάδας και μίλησε για αξιόλογη δημοσιονομική προσαρμογή και είπε ότι ο προϋπολογισμός –αναφέρεται στην έκθεσή του- είναι σε καλό δρόμο. Άρα, λοιπόν, έχουμε στοιχεία και επιχειρήματα τα οποία χρησιμοποιούμε. Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται και ευελπιστούμε να ολοκληρωθεί με θετικό τρόπο για όλους.
ΑΥΤΙΑΣ: Πότε κλείνει η διαπραγμάτευση; Πότε το βλέπετε κυρία Βούλτεψη;
ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Δεν είμαι σε θέση να σας απαντήσω. Επιδίωξή μας, είναι, ξεκάθαρα να έχουν ολοκληρωθεί όλα, μέχρι το τέλος του χρόνου, υπό τον όρο ότι δεν θα έχει τεθεί σε κίνδυνο η ανάπτυξη της χώρας. Η χώρα για πρώτη φορά βγαίνει από το φάσμα της ύφεσης. Η χώρα ανεβαίνει σκάλες στην κατάταξη της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας. Δεν μπορούμε να την πάμε πίσω.
ΤΣΕΓΚΟΥ: Πάντως, κυρία Βούλτεψη, βλέπουμε την τρόικα να μην ικανοποιείται με τίποτα. Τι εννοούμε με αυτό; Ότι ενώ έχουμε πλεόνασμα σύμφωνα με όσα μας λέγατε θέλουν και άλλο. Όσο περισσότερο πλεόνασμα υποτίθεται έχουμε, θα πρέπει να έχουμε και την ικανοποίηση των πολιτών στην καθημερινότητα. Οι πολίτες δεν βλέπουν κάτι να αλλάζει προς το καλό.
ΑΥΤΙΑΣ: Η κυρία Τσέγκου αυτή τη στιγμή λέει το εξής: Λέει ότι ζητάει μέτρα λιτότητας για έχουμε μεγαλύτερη ανάπτυξη. Ζητάει και άλλο πλεόνασμα με μέτρα ύφεσης. Είναι η απόλυτη τρέλα…
ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Γι’ αυτό, σας είπα και εγώ, ότι θέλουμε και επιδιώκουμε και θα το κάνουμε να μην θέσουμε σε κίνδυνο την ανάπτυξη. Διότι, για να μπορέσει να γίνει αυτό που λέτε εσείς κυρία Τσέγκου, να το δουν οι πολίτες, πρέπει να υπάρχει ανάπτυξη. Όλα τα στοιχεία και τα στοιχεία της Εurostat και ό,τι στοιχεία υπάρχουν για την Ευρώπη, δείχνουν ότι η Ελλάδα παρουσιάζει τη μεγαλύτερη ανάπτυξη στην ευρωζώνη. Αυτό, λοιπόν, εμείς θέλουμε του χρόνου το 2015 να το δει ο λαός μας. Δεν θα μπορέσει να το δει αν δεν γίνουν τα βήματα που πρέπει και γι’ αυτό καταβάλουμε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια.
ΑΥΤΙΑΣ: «Να μην κάνουν οι Ευρωπαίοι την Ελλάδα σκιάχτρο της Ευρώπης. Ο Πρωθυπουργός να σηκώσει το τηλέφωνο και να καλέσει τον κ. Τσίπρα», Ντόρα Μπακογιάννη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σήμερα στην πρώτη σελίδα. Ένας από τους δυο πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα, κυρία Βούλτεψη. Διότι εδώ τώρα πια, η χώρα έχει ένα χρέος, έχει τεράστια προβλήματα. Ένας κόσμος  λυγισμένος από μειώσεις μισθών, δέκα έκτακτες εισφορές, 72 αυξήσεις φόρων, 40% μείωση μισθών και συντάξεων. Ο Σαμαράς το λέει, ο ίδιος, από οικονομικά ξέρει. Λέει, λοιπόν, η κυρία Μπακογιάννη ότι ο Πρωθυπουργός, να σηκώσει το τηλέφωνο και να καλέσει τον κ. Τσίπρα. Πώς το εκτιμάτε αυτό και πώς το σχολιάζετε;
ΤΣΕΓΚΟΥ: Είναι εφικτό και να γίνει;
ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Ακούστε. Κύριε Αυτιά και κυρία Τσέγκου, υπάρχουν τα στοιχεία, όπως είπαμε, τα οποία είναι θετικά. Είναι προφανές ότι γίνονται πολλές προσπάθειες σε πολλά μέτωπα. Δηλαδή, η διαπραγμάτευση δεν ξεκίνησε τώρα, διαπραγματευόμαστε συνέχεια με τους εταίρους μας. Παράλληλα, έγιναν αυτά που είπατε. Μέτρα ανακούφισης του λαού, όπως ήταν το θέμα των δόσεων. Παράλληλα επίσης προκηρύσσονται οι διαγωνισμοί για τους υδρογονάνθρακές μας. Προχθές, ο κ. Καρασμάνης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ανακοίνωσε ότι ξεκινώντας από το 2015 θα δοθούν 240 εκατ. ευρώ σε 16 χιλιάδες νέους αγρότες. Άρα, θέλω να πω ότι αυτά θα φανούν. Το γεγονός, δηλαδή, ότι παραμένουμε στην Ευρώπη, στην ευρωζώνη, ολοκληρώνεται η διαπραγμάτευση, βγαίνουμε από την ύφεση. Θα φανούν οπωσδήποτε στον κόσμο. Τώρα για το θέμα το οποίο λέτε, μην τα ξαναλέμε κ. Αυτιά. Είναι υπονομευμένο αυτό το οποίο ονομάζεται διάλογος στη χώρα μας και εθνική συναίνεση…
ΑΥΤΙΑΣ: Δηλαδή;
ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Ο Πρωθυπουργός είναι αυτός, που από την πρώτη στιγμή, ζήτησε εθνική συνεννόηση. Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης μίλησε για αρραγές εθνικό μέτωπο. Μήπως θέλετε να δείτε –εγώ δεν σας λέω όλες τις ανακοινώσεις που τις έχουμε επαναλάβει εκατό φορές και τις δηλώσεις και τις έχει βαρεθεί ο κόσμος- τις ανακοινώσεις; Αλλά, σας λέω τα τωρινά τα έχω εδώ σημειωμένα. Ο κ. Σκουρλέτης είπε στις 19 του μήνα, ότι «δεν υπάρχει δυνατότητα συνεννόησης στα θέματα της οικονομίας και του χρέους». Είπε, ότι «προφανώς και δεν βλέπουμε κανένα πεδίο συνεννόησης πάνω σε κρίσιμα ζητήματα του χρέους».
ΑΥΤΙΑΣ: Άρα είναι περιττό το τηλεφώνημα λέτε;
ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Ο κ. Παππάς από την άλλη, την Παρασκευή είπε ότι θα πάει (ο κ. Τσίπρας) στον Πρωθυπουργό αλλά για να του πει να παραιτηθεί. Ο κ. Λαφαζάνης: «Kαμιά συναίνεση με την κυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ». Ο κ. Στρατούλης: «Καμιά μα καμιά συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να δοθεί με την πολιτική αυτή που ακολουθείται…»     
ΑΥΤΙΑΣ: Άρα, δεν κάνω τηλεφώνημα γιατί μας λέτε όλα αυτά. Αυτό μας λέτε τώρα…
ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Μα, δεν είναι θέμα τηλεφωνήματος. Ποιο είναι το ζήτημα; Το ζήτημα είναι, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λέει, ότι υπάρχει μια διαφωνία βασική στο θέμα του χρέους. Και ότι εκεί δεν μπορεί να συνεννοηθεί με την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση λέει ότι το χρέος είναι βιώσιμο και ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι δεν είναι. Βεβαίως, όλοι καταλαβαίνουμε ότι μόλις πει μια χώρα ότι δεν είναι βιώσιμο το χρέος της βγαίνει τελείως εκτός. Δεν τη δανείζει κανείς, δεν φέρνει λεφτά για επενδύσεις. Θα ήταν, δηλαδή, εντελώς ανόητο μια χώρα να πει «έχουμε τελειώσει, δεν έχουμε βιώσιμο χρέος και κρατήστε μας τον αναπνευστήρα». Έχουμε πολύ βασικές διαφωνίες. Αυτό είναι το πρόβλημα.
ΑΥΤΙΑΣ: Είστε σαφέστατη.
ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Είναι τόσο σοβαρό αυτό…
ΑΥΤΙΑΣ: Άρα, δεν βλέπω τηλεφώνημα...
ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Πρέπει η αξιωματική αντιπολίτευση, τα στελέχη της, μεταξύ τους να συμφωνήσουν.
ΑΥΤΙΑΣ: Αν τηλεφωνήσει ο Τσίπρας στο Σαμαρά, τι θα γίνει; Και πει Αντώνη θέλω να σε δω…
ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Με το «αν» δεν γίνεται δουλειά. Εδώ δεν έχεις «αν», εδώ έχεις δηλώσεις. Ορυμαγδό, κατακλυσμό δηλώσεων που αποτρέπουν οποιαδήποτε συνεννόηση…
ΑΥΤΙΑΣ: ΄Αρα, λοιπόν, το τηλεφώνημα μάλλον δεν θα γίνει.
ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Δεν είναι ζήτημα τηλεφωνήματος. Είναι ζήτημα  ότι οι διαφωνίες είναι αβυσσαλέες.
ΑΥΤΙΑΣ: Είστε σαφέστατη.
ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Εσείς πριν δεν λέγατε για το ασφαλιστικό; Ότι αν συμβούν αυτά θα έχουμε μείωση για τους νεοεισερχόμενους ασφαλισμένους; Δεν υπάρχει νόμος στη χώρα που λέει ότι τα έσοδα από τους υδρογονάνθρακες θα περάσουν στο ασφαλιστικό σύστημα; Και αφορά, βέβαια, τη γενιά που μπαίνει τώρα. Διότι, έσοδα θα έχουμε μετά από 20-30 χρόνια. Η γενιά που μπαίνει τώρα (στην εργασία) θα παίρνει τη σύνταξή της από τους υδρογονάνθρακες. Για ρωτήστε, κ. Αυτιά, τι γνώμη έχει ο Τσίπρας, για τους υδρογονάνθρακες.
ΑΥΤΙΑΣ: Θα τον ρωτήσουμε όταν θα έχουμε συνέντευξη.
ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Για να καταλάβετε… Όταν τον ρωτάμε, να βγάλουμε τους υδρογονάνθρακες; Λέει «ναι, αλλά θέλουμε δημοκρατικό, ενεργειακό σχεδιασμό». Σας παρακαλώ πάρα πολύ όταν θα πάρετε τη συνέντευξη, να τον ρωτήσετε, τι σημαίνει «δημοκρατικός ενεργειακός». Δηλαδή, ο διορισμός του εξαδέλφου του Τσάβες, επικεφαλής της κρατικής εταιρείας πετρελαίων είναι ο ενεργειακός αυτός δημοκρατικός σχεδιασμός; Είμαστε σε άλλους κόσμους…
ΑΥΤΙΑΣ: Πάντως, η άποψη η δικιά μου είναι ότι κάτι πρέπει να γίνει στον τομέα αυτό.
ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Ρωτήστε επίσης, αφού θα πάρετε τη συνέντευξη και ποια είναι τελικά η άποψή τους για το μεταναστευτικό. Ποια είναι η άποψή τους για το χρέος;
ΑΥΤΙΑΣ: Θα μου επιτρέψετε να την κάνω εγώ τη συνέντευξη με τον κ.Τσίπρα…
ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Θα πληρωθεί το χρέος προς το ΔΝΤ ή όχι;
ΑΥΤΙΑΣ: Πάμε και στα άλλα θέματα. Πόσο σας αιφνιδιάζει η κίνηση Παπανδρέου, πόσο ανησυχείτε αν το ΠΑΣΟΚ θα αποδυναμωθεί, μετά τα τελευταία γεγονότα; Γιατί ο Γιώργος φαίνεται αποφασισμένος. Και πόσο οι παπανδρεϊκοί βουλευτές αφαιρούνται από τους 180 που περιμένετε για τον Πρόεδρο;
ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Όπως ξέρετε είμαι κυβερνητική εκπρόσωπος, εκπροσωπώ το σύνολο της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση, βεβαίως, στηρίζεται από δύο κόμματα, παλαιότερα στηριζόταν από τρία και όπως ξέρετε σε όλη την Ευρώπη υπάρχουν κυβερνήσεις –άλλο που δεν το έχουμε συνηθίσει εμείς- με 2,3,4 ακόμα και πέντε, υπάρχουν δηλαδή πεντακομματικές αλλά και εξακομματικές κυβερνήσεις στην Ευρώπη. Επομένως, εγώ δεν είμαι η κατάλληλη για να σχολιάσω τα εσωτερικά κομμάτων, που στηρίζουν την κυβέρνηση. Δεν νομίζω ότι μπορώ εγώ να μπω σε τέτοια ζητήματα… Γίνονται ζυμώσεις μέσα στα κόμματα…
ΤΣΕΓΚΟΥ: Δηλαδή οι τριγμοί του ΠΑΣΟΚ δεν ανησυχούν καθόλου τη ΝΔ;
ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Δεν υπάρχουν…
ΤΣΕΓΚΟΥ: Δεν υπάρχουν τριγμοί; Μα, από χθες, είναι μεγάλο θέμα, το θέμα Παπανδρέου, επιστροφής του, αλλαγής…
ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Οι απόψεις που εκφράζονται μέσα στα κόμματα ή στα συνέδριά τους, δεν επηρεάζουν τη λειτουργία των κυβερνήσεων. Διότι, η στρατηγική της στήριξης της εξόδου της χώρας από το μνημόνιο και την κρίση δεν μπορεί να επηρεαστεί. Είναι πολύ μεγάλος στρατηγικός στόχος, για να επηρεαστεί από κάποιες εσωκομματικές συζητήσεις. Τον εθνικό αυτό στόχο τον έχουν όλοι. Εμείς, κ. Αυτιά και κυρία Τσέγκου, πρέπει να το καταλάβουμε. Μέχρι τώρα φτιάχναμε συμφωνίες εισόδου σε μνημόνιο. Τώρα φτιάχνουμε συμφωνίες εξόδου από το μνημόνιο. Η έξοδος είναι ακόμη πιο δύσκολη. Άρα, λοιπόν, αυτός ο μεγάλος εθνικός στόχος δεν μπορεί να επηρεαστεί από συζητήσεις που γίνονται ενδεχομένως μέσα σε όλα τα κόμματα…
ΤΣΕΓΚΟΥ: Εδώ γίνεται κουβέντα για την επιστροφή του Παπανδρέου. Δεν είναι λίγο πράγμα αυτό, θα φέρει αλλαγές. Η επιστροφή του Παπανδρέου  σας ανησυχεί;
ΑΥΤΙΑΣ: Γίνεται, όμως, κουβέντα…
ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Άλλο να γίνεται κουβέντα γενικά, στα σχόλια που κάνει ο κόσμος ή οι εφημερίδες και άλλο η πραγματικότητα. Ο εθνικός στόχος δεν μπορεί να εγκαταλειφθεί από κανέναν. Σας το λέω ξεκάθαρα αυτό.
ΑΥΤΙΑΣ: Δηλαδή, λέτε εσείς ότι ο Γιώργος Παπανδρέου, ενώπιον του εθνικού στόχου, δεν θα πει: «παίρνω τους δικούς μου και φεύγω από το ΠΑΣΟΚ και στηρίζω την πολιτική εξόδου από το μνημόνιο»… Αυτό θα κάνει. Αυτό λέτε.
ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Σας λέω ότι η χώρα έχει έναν εθνικό στόχο. Αυτόν τον εθνικό στόχο, τον υπηρετούν όλα τα στελέχη, τα κυβερνητικά και τα κοινοβουλευτικά και από αυτό τον στόχο, δεν υπάρχει περίπτωση να ξεφύγουμε. Είναι πολύ μεγάλος στόχος για να εγκαταλειφθεί.
ΑΥΤΙΑΣ: Κυρία Βούλτεψη θέλω ένα ρουσφέτι: Να τηλεφωνήσετε στον υπουργό Οικονομικών. Μπορείτε να το κάνετε; Είναι εύκολο για εσάς. Γιατί εγώ δεν μπορώ να τον βρω.
ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Δεν ξέρω, εξαρτάται…
ΑΥΤΙΑΣ: Έχει βρει ο Σαμαράς 500 εκατ. ευρώ για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης. Είπε στους τροικανούς θέλω αυτά τα 500 για επίδομα πετρελαίου θέρμανσης. Τα λεφτά έχουν βρεθεί, οι άνθρωποι έχουν κάνει αίτηση και δεν έχουν πάρει τα πρώτα τους χρήματα και μπήκε κρύο. Κάνε μου τη χάρη, σε παρακαλώ θερμά, το λέω έτσι, γιατί γνωριζόμαστε από το Πανεπιστήμιο. Θυμάστε, εσείς στην πολιτική εγώ στη δημοσιογραφία, τηλεφωνήστε στον κ. Χαρδούβελη να απελευθερώσει αυτό το ποσό, επειδή βρέθηκε αυτό το ποσό με μεγάλη μάχη από την τρόικα, να πάρει ο κόσμος τα λεφτά. Σας θερμοπαρακαλώ, κυρία Βούλτεψη. Έλεος δηλαδή…
ΤΣΕΓΚΟΥ: Γιατί κυρία Βούλτεψη δεν έχουν δοθεί τα χρήματα αυτά; Είναι 23 Νοεμβρίου πότε θα τα δώσετε τα χρήματα; Πότε; 
ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Θα το κάνω. Είναι προφανές αυτό που λέτε. Απλώς θέλω να το ερευνήσω αυτό το θέμα. Γιατί, όπως ξέρετε, υπάρχουν πολλές δυσκολίες, για να εκδοθεί μια εγκύκλιος, για να είναι όλα σίγουρα κλπ, μπορεί να υπάρχουν καθυστερήσεις. Δεν το αρνούμαι αυτό.
ΑΥΤΙΑΣ: Καλή Κυριακή. Ευχαριστώ θερμά. Πάντως, εγώ επιμένω για τα τηλεφωνήματα Σαμαρά, σε ηγέτες της Ευρώπης, ότι κοιτάξτε να δείτε υπάρχει ένας κόσμος, έχει ταλαιπωρηθεί, να κόψουν την πλάκα οι τροϊκανοί, να τελειώνουμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου