ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

21.10.14

Σημεία συνεντεύξεως Υφυπουργού Υγείας Κατερίνας Παπακώστα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Η Υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα–Σιδηροπούλου, μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και στην εκπομπή των δημοσιογράφων Γιάννη Ντσούνου και Χρήστου Κούτρα, σημείωσε:
 -Σχετικά με την ετοιμότητα της χώρας για τον ιό ‘Έμπολα’:

Είμαστε ένα βήμα μπροστά από την Ευρώπη, όπως διαπιστώθηκε από τη Συντονιστική Συνάντηση των Υπουργών Υγείας στις Βρυξέλλες. Έχουμε πάρει ήδη μέτρα για τον ιό από το καλοκαίρι –σε ανύποπτο δηλαδή χρόνο. Αυτή τη στιγμή έχουμε δυο κέντρα αναφοράς, ένα για το αίμα στο Αριστοτέλειο στη Θεσσαλονίκη, όπου γίνονται οι απαραίτητες διασταυρώσεις στις αιματολογικές εξετάσεις και ένα κέντρο αναφοράς στο νοσοκομείο ‘’Αμαλία Φλέμινγκ’’. Επίσης, έχουμε συστήσει ένα ερωτηματολόγιο για εκείνους, οι οποίοι ταξιδεύουν διαμέσου χωρών υψηλού κινδύνου, ώστε να ελέγχεται προληπτικά, η κατάσταση της υγείας τους. Επιπλέον, προχωρούμε σε προσλήψεις με ταχύτατες διαδικασίες, προκειμένου να ενισχύσουμε όλες τις πύλες εισόδου της χώρας. Δεν υπάρχει πύλη εισόδου που να μην έχει πάρει οδηγίες και να μην έχει θωρακιστεί. Έχουμε πάρει μέτρα εμπροσθοβαρή, τα οποία οχυρώνουν πολύ καλά τη χώρα. Είμαστε συνεχώς σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και την Ευρώπη και όλα τα μέτρα, τα οποία λαμβάνονται, είναι σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες και τα στάνταρ που θέτει ο ΠΟΥ.
-Σχετικά με τις ελλείψεις στα νοσοκομεία:
Αμέσως μόλις αναλάβαμε, προκηρύξαμε θέσεις μονίμων επαγγελματιών υγείας. Ζητήσαμε μονίμους ιατρούς και αναμένεται η έγκριση από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Τα όποια κενά δημιουργήθηκαν από τη φυσική συνταξιοδότηση του προσωπικού, ως άσκηση του συνταγματικού δικαιώματος, σταδιακά αναπληρώνονται. Με την έναρξη της επόμενης χρονιάς, θα εισέλθουν 1000 τουλάχιστον οικογενειακοί ιατροί, ενώ η στελέχωση των δημοσίων δομών υγείας με 900 επικουρικούς ιατρούς ήδη έχει ξεκινήσει και ολοκληρώνεται. Ενισχύουμε πρωτίστως την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, η οποία συμβάλλει στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων. Πιστεύω ότι ο κόσμος δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου