ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

16.9.14

Περισσότεροι από 37.000 πολίτες επισκέφθηκαν τα περίπτερα της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος στην 79η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Περισσότεροι από 37.000 επισκέπτες τίμησαν με την παρουσία τους τα Πληροφοριακά Κέντρα της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος κατά τη διάρκεια της 79ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας ρεκόρ επισκεψιμότητας σε σχέση με παλαιότερες συμμετοχές. Πρώτος επισκέπτης στο Πληροφορικό Κέντρο της Ελληνικής Αστυνομίας ήταν ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος παρέστη στα εγκαίνια του περιπτέρου. Τα εγκαίνια των δύο περιπτέρων έγιναν από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια παρουσία του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Πάτροκλου Γεωργιάδη.  ..

Τα δύο περίπτερα επισκέφθηκαν ακόμη ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας, ο Πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. κ. Πάνος Καμμένος, ο ευρωβουλευτής κ. Θεόδωρος Ζαγοράκης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, ο Γενικός Πρόξενος των Η.Π.Α. κ. Robert Sanders και ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος. Επίσης τα δύο περίπτερα επισκέφθηκαν εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Τοπικής αυτοδιοίκησης της Θεσσαλονίκης, Πρέσβεις και εκπρόσωποι Προξενικών Αρχών, Πρυτανικών και Δικαστικών Αρχών, Πρόεδροι Επιμελητηρίων, Πρόεδροι Συνδικαλιστικών Ενώσεων, εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων και οργανισμών κ.α.
Η φετινή παρουσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη στην 79η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης περιλάμβανε δράσεις επικεντρωμένες στην ασφάλεια του πολίτη, γεγονός που αποτέλεσε σημαντικό πόλο έλξης των επισκεπτών. Στο πλαίσιο αυτό τα διοικητικά στελέχη της Δ.Ε.Θ. – HELEXPO, απένειμαν Αναμνηστικά Συμμετοχής τόσο στο Πληροφοριακό Κέντρο (Περίπτερο) της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στο Πληροφοριακό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος.
Πληροφοριακό Κέντρο της Ελληνικής Αστυνομίας
Όσον αφορά στο «Πληροφοριακό Κέντρο της Ελληνικής Αστυνομίας» κατά τη διάρκεια της 79ης ΔΕΘ αναπτύχθηκαν καινοτόμες δράσεις της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και της Τροχαίας. Συγκεκριμένα, εντός και εκτός του περιπτέρου, παρουσιάστηκαν δύο δράσεις που αναλαμβάνει το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων από τη νέα σχολική χρονιά. Οι δράσεις αυτές είναι η «Ασφαλής Διαδικτυακή Πλοήγηση» και το «Πρόγραμμα της Κυκλοφοριακής Αγωγής».
Τα ειδικά desks που είχαν δημιουργηθεί έλκυσαν το ενδιαφέρον των παιδιών, καθώς τους δόθηκε η δυνατότητα να παίξουν “ live ” το παιχνίδι CyberExpert και να ενημερωθούν για την εφαρμογή του Cyberkid και τις δυνατότητες του Cyber Alert . Συμμετέχοντας στο παιχνίδι αυτό τα παιδιά λάμβαναν αναμνηστικά δώρα, ενώ τους δίνονταν η δυνατότητα να συμμετέχουν στην κλήρωση για ένα Tablet .
Σημειώνεται ότι με τη χρήση της ασύρματης σύνδεσης διαδικτύου VDSL , το κοινό είχε τη δυνατότητα να «κατεβάζει» την εφαρμογή Cyberkid στα κινητά του τηλέφωνα και να συμμετέχει σε σχετικούς διαγωνισμούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι τις εγκαταστάσεις του περιπτέρου επισκέφτηκαν πάνω από 30.000 πολίτες, πολλοί από τους οποίους «κατέβασαν» την εφαρμογή. Αποτέλεσμα του γεγονότος αυτού, ήταν η εφαρμογή να γίνει ευρέως γνωστή στο κοινό, το οποίο την αγάπησε και την ανέβασε στις πρώτες θέσεις των ενημερωτικών εφαρμογών όσον αφορά τα downloads στο Αppstore και στο Playstore.
Παράλληλα, στον προαύλιο χώρο του περιπτέρου, η Τροχαία παρουσίασε το πρόγραμμα προαγωγής της κυκλοφοριακής αγωγής, που ξεκινά τη νέα σχολική χρονιά στους μαθητές της Γ΄ και Δ΄ τάξης όλων των Δημοτικών Σχολείων της χώρας με συναπόφαση των Υπουργών Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Οι μικροί επισκέπτες της Έκθεσης μέσα από το διαδραστικό παιχνίδι είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν σημαντικούς βασικούς κανόνες οδικής ασφάλειας. Για τη συμμετοχή του, κάθε παιδί βραβεύτηκε με το «Βραβείο Κυκλοφοριακής Αγωγής» και έλαβε ως δώρο ένα σχολικό τετράδιο που περιλαμβάνει και χρήσιμες συμβουλές σε θέματα οδικής ασφάλειας του παιδιού.
Προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, υποδεχόταν και ενημέρωνε τους επισκέπτες σχετικά με θέματα της Αστυνομίας και διένειμε ενημερωτικό υλικό με χρηστικές συμβουλές.
Πληροφοριακό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Πυροσβεστικού Σώματος στην 79η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που ως αντικειμενικό σκοπό είχε την προβολή του κοινωνικού έργου και της αποστολής του Σώματος, καθώς και την ενημέρωση του κοινού για την πρόληψη των πυρκαγιών αλλά και την ιστορία του.
Οι υπάλληλοι του Σώματος υποδέχτηκαν το κοινό παρουσιάζοντας εκθέματα που αφορούσαν τόσο στην ιστορική πορεία του Σώματος τα τελευταία 130 χρόνια, αλλά και στις σύγχρονες δυνατότητες που έχει αναπτύξει στα πλαίσια της αποστολής του ως κεντρικός βραχίονας της Πολιτικής Προστασίας της χώρας μας.
Η απήχηση του κοινού κινήθηκε καθόλη την περίοδο της έκθεσης σε υψηλά επίπεδα, δημιουργώντας ένα ευχάριστο και αισιόδοξο κλίμα. Υπολογίζεται ότι το πληροφοριακό κέντρο επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν σε αυτό περίπου 7.000 επισκέπτες, εκ των οποίων πάρα πολλά παιδιά και άτομα νεαρής ηλικίας.
Άξια αναφοράς είναι η συμμετοχή του εθελοντή Πυρονόμου του Π.Κ. Πεντέλης Ζούνη Ιωάννη στο 47ο ράλλυ ΔΕΘ με αγωνιστικό αυτοκίνητο τύπου Subaru Impreza με τα χρώματα του Πυροσβεστικού Σώματος, γεγονός που προκάλεσε ενθουσιασμό και πολύ θετικά σχόλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου