ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

23.8.14

Αποσπάσματα από την παρέμβαση του Γιάννη Γκιόκα, υπεύθυνου του Γραφείου Τύπου, στην εκπομπή «Πρωινό Αντ1- Ενημέρωση»

Για τους λεγόμενους «Τζιχαντιστές»
«Ανεξάρτητα με το αν υπάρχουν κέντρα Τζιχαντιστών στην Ελλάδα, η χώρα μας και ο ελληνικός λαός βρίσκονται σε κίνδυνο από την κυβερνητική πολιτική εμπλοκής σε στρατιωτικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Αυτή τη στιγμή υπάρχει συνάντηση του υπουργού Αμύνης κ. Αβραμόπουλου στις ΗΠΑ με τον Αμερικανό ομόλογό του   ..
. Και από ότι διαβάζουμε στις εφημερίδες και τα ρεπορτάζ, ένα από τα αντικείμενα συζήτησης θα είναι η παραπέρα συμμετοχή της Ελλάδας από κοινού και σε στρατιωτική συνεργασία με τις ΗΠΑ σε τέτοιου είδους σχεδιασμούς. Αυτές οι εμπλοκές κατά τη γνώμη μας δημιουργούν πολύ σοβαρούς κινδύνους και για τον ελληνικό λαό. Αυτό που βλέπουμε με τους Τζιχαντιστές είναι το δημιούργημα αυτών των επεμβάσεων. Δικά τους παιδιά είναι. Όταν το ΚΚΕ έλεγε ότι στη Συρία, στο Ιράκ κλπ υπάρχουν οργανώσεις της Αλ Κάιντα και άλλων φανατικών ισλαμιστών που χρηματοδοτούνται από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ και κάποιοι τους ονομάζανε μαχητές της ελευθερίας, σήμερα βλέπουμε τα αποτελέσματα και τις τερατογεννέσεις αυτής της πολιτικής. Άρα κίνδυνος για τον ελληνικό λαό υπάρχει. Ο πόλεμος είναι η άλλη όψη της οικονομικής κρίσης, και με αυτήν την έννοια θα πρέπει να υπάρχει επαγρύπνηση από την πλευρά του ελληνικού λαού».
Για τον ΕΝΦΙΑ
«Το πρόβλημα με τον ΕΝΦΙΑ δεν είναι τα λάθη που υπάρχουν, γιατί όλη η συζήτηση γίνεται για τους 4000 οικισμούς που πήγαν υπέρογκα εκκαθαριστικά. Το πρόβλημα είναι συνολικό και γι' αυτούς που δεν θα γίνουν διορθώσεις, για την απλή λαϊκή οικογένεια που σήμερα καλείται να πληρώσει ένα ποσό για ένα σπίτι που ενδεχομένως δεν το έχει αποπληρώσει στην τράπεζα, με τα δάνεια που έχει πάρει, ένα μέτρο που θεσπίστηκε ως δήθεν έκτακτο και πλέον έχει μονιμοποιηθεί. Αυτή είναι η ουσία. Και ο ΕΝΦΙΑ όπως και ο προηγούμενος ΕΕΤΗΔΕ δεν είναι απλά ένα εισπρακτικό, δημοσιονομικό μέτρο. Είναι ένα μέτρο που στοχεύει στη συγκέντρωση της γης, που στοχεύει στη συγκέντρωση των περιουσιών σε λίγα χέρια. Άρα εδώ πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας για να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ με όποια άλλη ονομασία πάρει το επόμενο διάστημα.
Όλη αυτή η συζήτηση για τις φοροελαφρύνσεις που δήθεν θα διεκδικήσει η κυβέρνηση από την τρόικα, έχει στοιχεία αποπροσανατολισμού και απάτης. Αυτές οι φοροελαφρύνσεις που έχουν ανακοινωθεί δεν κάνουν ούτε για ασπιρίνη, στη φοροκαταιγίδα την οποία αντιμετωπίζει σήμερα ο λαός μας. Από την άλλη μεριά υπάρχει μια συνολικότερη προσέγγιση της κυβέρνησης και εν πολλοίς και του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή η φορολογική πολιτική ως εργαλείο ανάπτυξης. Η ανάπτυξη στην οικονομία που ζούμε σήμερα, την οικονομία του κεφαλαίου, δεν είναι κάτι ουδέτερο. Έχει συγκεκριμένες σταθερές - νομοτέλειες. Σημαίνει ανταγωνιστικότητα, σημαίνει κίνητρα για επενδύσεις, κλπ. Για να υπάρχει λοιπόν ανάπτυξη, σημαίνει ότι θα υπάρχουν φοροελαφρύνσεις για το κεφάλαιο, σημαίνει ότι θα υπάρχει συνέχιση όλης αυτής της φοροεπιδρομής που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά νοικοκυριά. Άρα δεν είναι μόνο το θέμα να μπουν στο στόχαστρο και πρέπει να μπουν, οι άδικοι φόροι αλλά και μια  οικονομία που θα συνεχίζει να ματώνει την πλειοψηφία του λαού μας».
Για το «αντιρατσιστικό»
«Όλη η συζήτηση που έχει γίνει αυτές τις μέρες δεν έχει διευκολύνει να αναδειχθεί η ουσία του λεγόμενου «αντιρατσιστικού». Κατ' αρχή από το 1979, υπάρχει αντιρατσιστική νομοθεσία στην Ελλάδα, η οποία μάλιστα είναι πιο αυστηρή από αυτή που πάει να θεσπίσει η κυβέρνηση σήμερα με το λεγόμενο «αντιρατσιστικό». Είναι άλλο ζήτημα - και εκεί εμείς επικεντρώνουμε- ότι αυτή η νομοθεσία δεν εφαρμόστηκε ποτέ, όχι από ανεπάρκεια αλλά από πολιτική βούληση, από ανοχή σε φαινόμενα ρατσιστικής βίας και σε ορισμένες περιπτώσεις από ορισμένους μηχανισμούς και με ενθάρρυνση τέτοιων περιστατικών. Τι θεσπίζει η κυβέρνηση με το λεγόμενο «αντιρατσιστικό»; Ενσωματώνει στο ελληνικό δίκαιο, μια απόφαση - πλαίσιο της ΕΕ η οποία στο όνομα του «αντιρατσισμού» -γι' αυτό και εμείς δεν θα το ψηφίσουμε τουλάχιστον επί της αρχής- ποινικοποιεί την ιστορική άποψη, ποινικοποιεί την ριζοσπαστική δράση και προωθεί την θεωρία των δύο άκρων. Και συγκεκριμένα. Υπάρχει το άρθρο 2 που είναι και το επίμαχο που αναφέρεται σε γενοκτονίες στα εγκλήματα πολέμου, τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας ....»
-Εσείς συμφωνείτε για τις γενοκτονίες κατά Ελλήνων και Ποντίων να ενταχθούν στο νομοσχέδιο;
«Δεν έχουμε αντίρρηση γι' αυτό κι έχουμε τοποθετηθεί και στην αρμόδια επιτροπή. Όμως αυτό δεν αλλάζει την ουσία του νομοσχεδίου. Το άρθρο 2 λοιπόν, πέρα από την αναφορά στο Ολοκαύτωμα και την ενδεχόμενη αναφορά στους Μικρασιατικής και Ποντιακής καταγωγής Έλληνες, κάνει μια γενίκευση και μιλά για άρνηση γενοκτονιών, εγκλημάτων πολέμου και εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας. Και το ερώτημα που προκύπτει είναι ποιος θα το κρίνει αυτό; Και απαντά το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, τα Διεθνή δικαστήρια. Μα τα Διεθνή δικαστήρια το τελευταίο διάστημα έχουν αποδεχτεί όλα τα ψεύτικα προσχήματα των διεθνών ιμπεριαλιστικών οργανισμών για να δικαιολογήσουν επεμβάσεις. Έχουν μιλήσει πχ για εθνοκάθαρση στο Κόσσοβο. Εμείς σαν Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, αλλά και σωματεία, ο ελληνικός λαός που τότε διαδήλωνε, δεν το αποδεχτήκαμε και είχαμε πει και τότε ότι ο λεγόμενος Ουτσεκά είναι μισθοφόροι κλπ, Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα τιμωρηθούμε για κακόβουλη άρνηση εγκλημάτων πολέμου; Αύριο μεθαύριο κάτι αντίστοιχο μπορεί να γίνει και με τη Συρία. Άρα εδώ ανοίγει ένας πολύ επικίνδυνος δρόμος ποινικοποίησης και υποταγής στην ιστορική άποψη την οποία επιβάλλουν οι διεθνείς ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί. Ναι στην αντιρατσιστική νομοθεσία, ναι στη βελτίωσή της, όπου χρειάζεται, όχι όμως τέτοιες γενικεύσεις και ουρές που ανοίγουν πολύ επικίνδυνους δρόμους. Κι εδώ πρέπει τα κόμματα να πάρουν θέση. Η κυβέρνηση φέρνει αυτό το νομοσχέδιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βγάζει άχνα για το επίμαχο άρθρο. Θετικό λέει αυτό που έρχεται, αλλά ελλιπές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου